Зупинила поліція, ви не увімкнули аварійку й отримали за це штраф? Він може бути незаконним, бо…

…є нюанси

Поліція зупиняє водія і виписує штраф за те, що він не увімкнув аварійку під час цієї зупинки - таких випадків багато. Штраф виписують на підставі ч. 2 ст. 122 КУпАП.

Однак у пункті 9.9 ПДР вказується, що аварійку треба вмикати в разі зупинки на вимогу поліції або внаслідок засліплення водія світлом фар.

Отже, водія не можуть штрафувати на підставі ч. 2 ст. 122 КУпАП, бо тут передбачено покарання за не увімкнення попереджувальних сигналів на початку руху або зміни напрямку (поворот).

Про зупинку на вимогу поліції – жодного слова.

У таких ситуаціях поліція повинна виписати штраф на підставі ст. 125 КУпАП.

Водії дійсно повинні вмикати аварійку, якщо вони зупиняються на вимогу поліції. Якщо не увімкнули – можуть отримати штраф. Та якщо штраф випишуть за ч. 2 ст. 122 – він буде незаконним, такий штраф буде легко оскаржити в суді.

Джерело: Дорожній адвокат

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень