Готуємо автомобіль до літа: що треба перевірити і замінити

Невеликий список обов'язкових речей

Автомобіль потрібно готувати не лише до весни, а й до літа. Змінити зимові шини на літні недостатньо, вважають фахівці, тому вони склали цілий невеличкий списочок, на що варто звернути особливу увагу

Заміна мастила

Заміна моторного мастила після зими – важлива процедура. У холодну пору мастило активно розбавлялося вологою від конденсату, який виникав внаслідок перепадів температур, а ще – паливом при його неповному згорянні під час коротких поїздок.

Автоексперти відзначають, що у теплу погоду їздити на надмірно «рідких» мастилах немає сенсу – можна брати більш в'язкі.

 

Заміна фільтрів

При підготовці до літа також слід замінити салонний фільтр. Після зими він зазвичай забитий дрібними залишками шматочків асфальту, частинками гуми, пилом від гальм тощо. Також у фільтрі накопичуються компоненти зимових реагентів.

Максимально бюджетною є заміна на звичайний паперовий фільтр. Також можна вибрати фільтр із вугільним наповнювачем — він краще вловлює частинки і запахи.

Крім того, слід замінити й повітряний фільтр двигуна. Тут економити не можна, адже можуть виникнути проблеми з двигуном.

Перевірка гальм

Заміна шин – хороший привід оцінити стан гальм. Іноді гальмівні колодки заклинюють у супортах, а причиною цього може бути іржа по їх торцях.

Також треба звернути увагу на стан накладок: чи однаково зношені внутрішні й зовнішні і чи рівномірний знос. Зволікати з заміною колодок до їх повного зносу не рекомендується. Якщо накладки зношені більш як наполовину, їх слід замінити.

Кондиціонер, що відповідає за охолодження повітря в салоні авто – досить проста система, але і він вимагає регулярного обслуговування, нагадують фахівці.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень