Зробите собі гірше: Що не можна садити на ділянці, де була картопля?

І що там буде гарно рости на наступний рік

Посадку картоплі на одній грядці можна проводити не більше 2-х років поспіль, після чого культуру краще змінити. В іншому разі вам не вдасться виростити гарну велику здорову картоплю, та й ґрунт буде майже непридатним для використання.

Річ у тім, що один і той же овоч, культивований на одному місці з року в рік, буде витягувати з ґрунту одні й ті ж речовини, у результаті чого його врожайність знизиться.

 

Також великий ризик «застовпити» ділянку збудниками хвороб, які сезон за сезоном будуть накопичуватися на одному місці і на одній культурі.

Картопля – досить «ненажерлива» культура з високою потребою у поживних речовинах. Після неї потрібно висаджувати овочі й трави, яким підійде це місце.

Картопля у великій кількості витягує з землі фосфор і калій. Тому, перш ніж висаджувати на її місце іншу культуру, потрібно заповнити недостачу, вносячи відповідні добрива.

Що найкраще буде посадити після картоплі?

Для посадки після картоплі підійдуть такі рослини:

  • Бобові культури допомагають відновити мінеральний баланс ґрунту, поглинаючи наземною частиною азот з повітря для накопичення в бульбах;
  • Редис та хрін добре ростуть після картоплі;
  • Гарбузові культури, такі як кабачки і патисони дадуть хороший результат. А вирощування огірків і гарбуза також рекомендується провести після жита;
  • Злакові культури висаджують в якості сидератів. Найпопулярнішими є жито і овес, які висіваються перед зимовими заморозками. До весни вони збагачують ділянку поживними компонентами і надають згубну дію на патогенні грибки.

Чого не можна садити після картоплі?

Після картоплі на наступний рік не буде хорошого результату при вирощуванні представників сімейства пасльонових у відкритому ґрунті, адже вони сприйнятливі до тих же збудників і шкідників.

Не можна висаджувати такі культури:

  • томати;
  • баклажани;
  • гострий і болгарський перець;
  • тютюн;
  • полуницю;
  • суницю.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень