Як зробити звичайну молоду картоплю головною стравою на святковому столі

Та улюбленим наїдком у будні

Молода картопля - ідеальний гарнір. Вона і смачна, і ситна, і досить недорога. Тим паче практично кожен українець, який має власну ділянку, щороку садить хоча б трішечки картоплі, щоб у сезон потішити себе домашньою молодою смакотою.

При цьому звичайну відварену картоплю можна з легкістю зробити в рази смачнішою - звісно, якщо знати про деякі нюанси

Шкірка

Не всі господині залишають шкірку, оскільки це здається не зовсім безпечним рішенням. Однак картоплю можна підготувати до приготування дуже якісно, ​​завдяки чому від забруднень не залишиться і сліду.

Для цього треба спершу добре вимити коренеплоди у холодній воді, а після цього залити овочі на 10-15 хв. Потому видаляємо рідину та заливаємо гарячою водою з чайника ще на 5 хв. А тоді повертаємо бульби ненадового у холодну воду.

Після цього залишиться лише трохи протерти картоплю жорсткою стороною губки. Ви можете залишити шкірку, а можете її зняти - завдяки цій техніці шкірка буквально злітатиме при легких дотиках.

Вибір температури води

Якщо ми готуємо картоплю старого врожаю, то перевагу надаємо холодній воді. Якщо ж ідеться про молоду картоплю, то треба дочекайтеся, доки вода закипить.

Так картопля буде ідеальною

Коли солити?

Досвідчені кулінари рекомендують не додавати сіль на початку або в середині варіння, адже молода картопля після цього може просто втратити свою форму.

Також через сіль коренеплід може неякісно приготуватися, оскільки середина залишатиметься сирою.

Найкраще солити картоплю у той момент, коли вона вже у вашій на тарілці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень