Як зробити звичайну молоду картоплю головною стравою на святковому столі

Та улюбленим наїдком у будні

Молода картопля - ідеальний гарнір. Вона і смачна, і ситна, і досить недорога. Тим паче практично кожен українець, який має власну ділянку, щороку садить хоча б трішечки картоплі, щоб у сезон потішити себе домашньою молодою смакотою.

При цьому звичайну відварену картоплю можна з легкістю зробити в рази смачнішою - звісно, якщо знати про деякі нюанси

Шкірка

Не всі господині залишають шкірку, оскільки це здається не зовсім безпечним рішенням. Однак картоплю можна підготувати до приготування дуже якісно, ​​завдяки чому від забруднень не залишиться і сліду.

Для цього треба спершу добре вимити коренеплоди у холодній воді, а після цього залити овочі на 10-15 хв. Потому видаляємо рідину та заливаємо гарячою водою з чайника ще на 5 хв. А тоді повертаємо бульби ненадового у холодну воду.

Після цього залишиться лише трохи протерти картоплю жорсткою стороною губки. Ви можете залишити шкірку, а можете її зняти - завдяки цій техніці шкірка буквально злітатиме при легких дотиках.

Вибір температури води

Якщо ми готуємо картоплю старого врожаю, то перевагу надаємо холодній воді. Якщо ж ідеться про молоду картоплю, то треба дочекайтеся, доки вода закипить.

Так картопля буде ідеальною

Коли солити?

Досвідчені кулінари рекомендують не додавати сіль на початку або в середині варіння, адже молода картопля після цього може просто втратити свою форму.

Також через сіль коренеплід може неякісно приготуватися, оскільки середина залишатиметься сирою.

Найкраще солити картоплю у той момент, коли вона вже у вашій на тарілці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені документи у Рівному: пропонують винагороду

Вчора у районі автовокзалу близько 8 ранку були загублені документи. Тих, хто знайшов, просять повернути за винагороду. Ліщук Руслан Романович - 0 (67) 408 57 66

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Більше оголошень