Знижки на півмільйона та підключені заправки - порушення у рівненському аеропорту

Керівництво аеропорту має свою точку зору

Підключені до електромережі заправки та знижки – у Рівненському аеропорту знайшли порушення. Аудиторська служба провела перевірку держпідприємства за останні три роки. Про знайдені порушення розповів керівник місцевого управління Держаудитслужби Анатолій Карп’юк:

Керівником одноосібно надається знижка на півмільйона гривень для авіакомпанії, яка заборонена законодавством. Якась суб’єктивність пояснень є. Але порушення.

 

Також не виставлялися рахунки орендарям за спожиту електроенергію. Не змогли ми підтвердити на півмільйона гривень фактично спожитої електроенергії.  Це вже втрати. Знайшли підключеними дві приватних заправки. Ну, не обслуговуються - фактично ніби немає руху електроенергії, але вони підключені.

Підключений кафе-бар поруч чомусь. Під час аудиту три роки тому просили розірвати ці моменти, керівник обіцяв, але віз на тому ж місці.

Директор летовища Ігор Насинюк знає про ці порушення, однак вважає їх незначними:

Так, ми надали знижку авіакомпанії «Браво» ще у 16-му році. З жовтня минулого року в рамках програми розвитку аеропортів України вже можна надавати знижку до 70%. Це офіційно затвердили в Мінінфраструктури.  

 

Знижки я надавав, аби затягнути авіакомпанію в аеропорт, щоб ми почали літати ще в 2016 році. Компанія тоді звернулася до нас з листом-проханням. Про це всі знали. В "Браво" просили трохи якісь знижки зробити. Як чартеру на регулярній основі я зробив їм знижку на 20% .

Щодо заправок і кафе Ігор Насинюк сказав, що з ними аеропорт уклав договори вже досить давно:

Це було підключення у 2012 і 2011 році – це ще до мене. З того часу і до мого виходу на посаду було два директори, які їх укладали. Також це дозволили власники аеропорту – Рівненська обласна рада.

 

Я дізнавався. Жодних порушень не виявили. З кафе-баром є договори. Вони використовують аеропорт, як резервне джерело. Як вимикається світло, то вмикається резервне від аеропорту.

 

І в мене, і на заправках є лічильники. Вони споживають електроенергію за договором. Ми пояснювали це аудиторам, заперечення дали, все розписали.

Зауважимо, що начальника управління Держадудитслужби заслуховували і на колегії Рівненської ОДА. Цього тижня облдержадміністрація має звернутися до власника аеропорту - обласної ради з рекомендацією: забезпечити виконання вимог аудиту.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень