У будівлі колишнього кафе «Русана» у Рівному пропонують створити музей

Вона розташована у центрі міста на розі вулиць 16 Липня та Драгоманова

Приміщення "Русани"

Нагадаємо, що орендар вже понад рік просить у міста землю для будівництва та обслуговування адміністративних та офісних приміщень. А громадські активісти кажуть, що ця будівля – історична, бо в ній розташовувався колись фільварок чи флігель палацу князів Любомирських.

Днями стало відомо, що в жодному архіві, куди зверталося міське управління комунальною власністю, не знайшли підтвердження історичності цієї будівлі. Мешканці міста відреагували на це хтось - обуренням, хтось - пропозиціями про створення музею:

Alex Peh да снести нафик этот несчастный домик... потому как с такой позиции "исторический" я бы лучше клуб Железнодорожник оставил, без расширения Соборной ул.... вот там точно памятное место было, не то что "Русана побухать" со своими плесневелыми и гнилыми стенами.

Тамара Тимощук Дочекаємся , поки розвалиться...)

Юрій Мартинюк Ну то й що? Мало старих сараїв?

Kateryna Rivne А, може, варто в ньому зробити музей фотографії Рівного? Цей музей зараз в двох кімнатках біля Покровського собору виживає. В Рівному мало музеїв, які б могли відвідувати туристи. Тим більше, місце для музею хороше. А ще можна було б зробити музей громад Рівного. Наше місто свого часу розбудовували і поляки і євреї і чехи і німці. Тут мешкали безліч яскравих родин які внесли свою данину в історію міста.

Satya Falak Не вірю, що хтось дасть адову прорву грошей на санацію, капремонт і утримання. Без жодної перспективи на їх повернення. А без цього ця гнилушка приречена самостійно завалитися через кілька років.

Ivan-Bogdan Chornobai Звісно ж, наші архіви такі чудові, а архіваріуси настільки чесні люди, що за гроші ніколи не знищать невигідні комусь матеріали...

Андрій Климчук Ivan-Bogdan Chornobai Документи справді знайти не вдалось, я особисто намагався щось знайти.

Василий Гудзий На фото 1921 року праворуч ця будівля ще до перебудови.

Андрій Климчук Перебудова будівлі аж ніяк не свідчить, що вона не може мати статусу пам'ятки.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень