Витрачені 3 млн грн спишуть? Що буде з дитсадком на Коновальця у Рівному (ФОТО)

Є ідея його знести і натомість збудувати новий

Про долю довгобуду дитсадка на вулиці Коновальця на сесії міськради запитав нардепа Олександра Ковальчука голова бюджетної комісії міськради Олег Карпяк:

Зараз чуємо ідею, яка транслюється через ЗМІ, щодо того, що варто взагалі зруйнувати цю недобудову і наново його будувати.

 

Чи це правда, чи неправда? Що вам про це відомо? І хто ж тоді буде відповідати за ті кошти, які місто вклало в реконструкцію цього дитсадка, а це 3 мільйони гривень.

Перед мікрофоном Олег Карпяк

Олександр Ковальчук розповів, що будівництво приватного дитсадка у житловому комплексі  «На Щасливому», який обслуговує приблизно ту ж кількість дітей, на яку розрахували дитсадок на Північному, обійшлося у 2,5 раза дешевше, ніж передбачили витратити на дитсадок на Коновальця, а передбачили 130 мільйонів гривень. І додав:

Під кошторисом, проектом  будівництва на Коновальця, на місці тих, хто відповідає за цей проект, я б ніколи не підписався.

 

Я б зробив аудит стосовно бюджетів і кошторисів, я б зробив аудит технічного стану. Тому що якщо будівля простояла 20 чи більше років, я не впевнений, що це відповідає критеріям, що це буде безпечно для тих, хто буде будувати і для тих, хто потім буде експлуатувати те приміщення.

 

І я це говорив голові облдержадміністрації.

Олександр Ковальчук

На запитання «А як же витрачені 3 мільйони гривень з міського бюджету?» Олександр Ковальчук відповів:

Давайте не будемо рятувати 3 мільйони гривень витратами 130 мільйонів.

А міський голова Володимир Хомко підкреслив:

Дитсадок будує обласне УКБ. Місто до будівництва відношення не має.

 

Щоб ви розуміли: були мої пропозиції у цій залі озвучені, щоб цей дитсадок віддати так само інвестору і так само побудувати, як на Щасливому. Але проти виступили активісти від громади. Це ж вони запланували там літній сад, басейн, що вийшло аж на 130 мільйонів гривень. Вони пролобіювали це питання.

 

Ми почали давати гроші на реконструкцію, бо я обіцяв, що місто свої зобов’язання виконає. Бо казали, як ще  віцеміністр Володимир Зубко приїжджав, що реконструкцію дитсадка буде фінансувати ДФРР (Державний фонд регіонального розвитку). І де той ДФРР?      

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень