Інформацію про історичну цінність рівненської «Русани» шукали в усіх можливих архівах

Не зверталися ще, хіба, у Польщу

Приміщення "Русани"

Про це стало відомо на засіданні комісії щодо обміну приміщення Центру учнівської творчості, що на вулиці Петра Могили, 10. 

Нагадаємо, що

орендар колишнього кафе «Русана» на  розі вулиць Драгоманова та 16 Липня просить у міста землю під цією будівлею для будівництва та обслуговування адміністративних та офісних приміщень.

А громадські активісти добиваються надання будівлі

статусу пам’ятки культурної спадщини.

 

Бо у ньому колись був чи фільварок – господарське приміщення, чи флігель палацу князів Любомирських.

Начальник міського управління комунальною власністю Наталія Поліщук повідомила, що в жодному архіві, куди вони зверталися, підтвердження історичної цінності будівлі не знайшли:

Є та організація, яка ініціює присвоєння будівлі статусу пам’ятки культурної спадщини. Посилаються вони у своїй обліковій документації на архівні дані.

 

Ми хотіли з архіву взяти ці облікові дані. Так нам написали, що нема таких взагалі. В архіві немає під такими номерами ніяких документів. Як це розцінити?

Ліворуч - Наталія Поліщук

Радник міського голови Дмитро Котляров відповів, що цей будинок відзначений на плані Бургіньйона (це документ від 1797 року), і він, справді, входив, у палацовий комплекс.

Але Наталія Поліщук зауважила, що

цей будинок відтоді 10 разів перебудовували.

 

І навіть на стінах його написано, що у 1937 році вн був переобладнаний взагалі. Тому не може бути пам'яткою архітектури.

Втім, крапку у цьому питанні ще не поставили. І цього тижня, за словами Наталії Поліщук, через «Русану» в обласному управління культури і туризму засідатиме комісія.

Наші новини у ТelegramНомер Радіо Трек у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень