Знайдуть усіх: Українська влада знайшла спосіб відправити на війну ухилянтів та змусити вийти з тіні усіх працездатних

Війна потребує більше сил і грошей

Україна зараз гостро потребує як свіжого підкріплення на фронті, так і додаткових фінансових надходжень до бюджету. Через це мобілізація може стати жорсткішою. Ухилянти підуть воювати, а решта працездатного населення наповнюватимуть бюджет.

Уряд готує нову стратегію війни, в ході якої буде максимально задіяний весь наявний людський ресурс.

- Буде принцип: воюй або працюй, - лаконічно окреслив нову стратегію уряду премєр Деннис Шмигаль під час форму «Україна 2024. Незалежність».

За словами голови Кабміну, в Україні є дві скарбниці. Одну з них наповнюють лише за рахунок внутрішнього ресурсу. Це все йде на оборону і безпеку, зазначив прем'єр.

- Друга - це соціальний і гуманітарний бюджет. Його допомагають наповнювати наші міжнародні партнери.

 

Зараз у бюджеті бракує велетенської суми в тій скарбниці, що йде на фінансування війська. Тобто ці гроші ми маємо зібрати самі, максимально задіявши внутрішній ресурс.

 

Фактично в парламент подали зміни до бюджету на 500 млрд грн. Це цього року.

 

Це те, що нам потрібно, аби платити заробітну плату нашим військовим, кількість яких зростає, для того, щоб купувати обладнання і фінансувати український оборонпром" – пояснив Шмигаль.

Уряд бачить чотири шляхи наповнення оборонного бюджету:

  • Збільшення обсягу внутрішніх запозичень.
  • Збільшення податку на прибуток банків (замість 25%, що були заплановані, візьмуть 50%).
  • Розширення податкової бази для військового збору і підвищення ставок військового збору.
  • Масштабна детінізація економіки. Ринок праці максимально виведуть з тіні. Це має значно збільшити податкову базу.

Таким чином внаслідок реалізації четвертого пункту усі військовозобов'язані чоловіки, які не мають відстрочки, будуть мобілізовані. Решта працездатного населення буде працювати абсолютно прозоро. Тобто в країні не залишиться ніяких тіньових схем.

Крім того, Шмигаль розповів, що  наступного року Україна розраховує отримати нарешті кошти від заморожених російських активів.

- У нас мета отримати всі 300 млрд заморожених активів. Зараз працюємо над першим кроком - отримання 50 млрд доларів від наших партнерів в якості першого внеску, гранту, з урахуванням повної конфіскації цієї суми і отримання цих коштів партнерами, - додав прем'єр.

Джерело: facts.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень