Зміна електропостачальника: чи варто і що потрібно знати?

Особливості з практики

Центр обслуговування клієнтів ТОВ "РОЕК"

ТОВ «РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ», попри появу на ринку електричної енергії великої кількості постачальників, на сьогодні є однією з найбільш надійних – тут працює команда професіоналів, що достеменно знають усі підводні камені українського законодавства у сфері електроенергетики, його зміни та новації, - розповів РАДІО ТРЕК директор ТОВ «РОЕК» Сергій Безсмертний (на фото).

ТОВ «РОЕК» є постачальником універсальної послуги більше як 400 тис. побутових та значної кількості бюджетних організацій. Нашими клієнтами є близько 15 тисяч юридичних споживачів.

 

Високопрофесійні фахівці ТОВ «РОЕК» роблять усе для того, щоб наші клієнти отримували електричну енергію за найбільш оптимальною ціною, що складається на усіх сегментах ринку.

Серед постачальників електричної енергії є такі, що, на перший погляд, пропонують нібито привабливі тарифи на електричну енергію, серед своїх переваг такі компанії називають гнучкість та клієнтоорієнтованість. Проте такі «цікаві пропозиції» можуть обернутися неабиякими проблемами для клієнтів.

Ухвалюючи рішення про зміну постачальника, варто враховувати наявність у нього достатнього ресурсу для роботи в ринкових умовах

До прикладу, клієнт підписує договір з електропостачальником з мізерним статутним капіталом.

Отримавши декілька або навіть одного великого клієнта, чиї платежі можуть значно перевищувати статутний капітал постачальника, в останнього виникає спокуса просто припинити свою діяльність і скористатися сплаченими коштами. Такі випадки не поодинокі в Україні.

Варто пам’ятати, що отримання електроенергії з мереж оператора системи розподілу неможливе до того часу, поки сам споживач чи обраний постачальник не здійснить попередню оплату за розподіл та передачу електроенергії. Тому, ухвалюючи рішення, про зміну постачальника варто враховувати наявність у нього достатнього ресурсу для роботи в ринкових умовах.

Непоодинокі випадки дій недобросовісних компаній також за схемою фінансової піраміди.

Такі ділки роблять своїм клієнтам вигідні тарифні пропозиції, укладають договори про постачання електроенергії з якомога більшою кількістю споживачів, закупівлю електроенергії для одних споживачів здійснюють за рахунок отримання попередньої оплати від інших, при цьому залишаючись неплатоспроможними.

Ще одна схема – приховування від клієнта інформації про необхідність плати за розподіл електричної енергії. За таких умов тариф дійсно виглядає дуже привабливим. Проте, спокусившись на такі пропозиції, споживачі мають бути готовими до того, що можуть заплатити за електрику в рази більше від очікуваних сум або ж і взагалі – залишитися без електропостачання.

ДП «НЕК «УКРЕНЕРГО» щодня оприлюднює назви учасників ринку, що отримали статус «переддефолтного» та «дефолтного».

Станом на 1 червня 2021 року таких компаній у цьому переліку 63.

Річ у тім, що згідно із законодавством у разі банкрутства, завершення строку дії ліцензії, невиконання або неналежного виконання електропостачальником договірних зобов’язань споживачі повинні укласти договір про постачання з постачальником «останньої надії» (ПОН). А це суттєва переплата за електричну енергію – в середньому 25%.

Таким чином підприємець, намагаючись зекономити, може значно переплатити. Якщо ж споживач протягом 90 днів не визначиться  з новим постачальником, навіть постачальник «останньої надії» припинить постачання йому електроенергії.

Зіткнувшись з усіма вищеописаними загрозами та викликами наразі ми можемо констатувати, що чимало непобутових споживачів, спробувавши співпрацювати з іншими постачальниками повертаються до нас, до надійного і досвідченого гравця у сфері електричної енергії – у РОЕК.

Від початку року з ТОВ «РОЕК» договірні відносини припинили 820 клієнтів, обравши іншого постачальника електричної енергії.

Проте на сьогодні понад 400 таких споживачів повернулися.

І не лише через стабільність та передбачуваність.

ТОВ «РОЕК» працює чітко у правовому полі, ми маємо широке регіональне покриття – наші представники є у всіх великих ОТГ, ЦНАПі, колишніх райцентрах. Маємо партнерські відносини з усіма органами місцевого самоврядування, у нас відсутні штрафи за відхилення від запланованованих величин споживання електричної енергії.

ТОВ "РОЕК" на вул. Князя Володимира, 71 Б у м. Рівне

Також ми маємо свій колцентр, куди можна телефонувати щодня з 8.00 до 18.15 за номерами телефонів: (0362) 69-44-68, (0362) 420-420, 067-1-420-420 та інформаційно-консультаційний центр - (0362) 69-44-14, пропонуємо низку онлайн сервісів на сайті www.ez.rv.ua – особистий кабінет побутового та непобутового споживача.

РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ - це також можливість розрахунку онлайн, у наших центрах обслуговування по всій області встановлені термінали для розрахунку без жодних комісій тощо.

Усі ці сервіси створені для зручності клієнтів нашою командою професіоналів, що мають багаторічний досвід роботи у сфері енергетики. Від їх імені величезна подяка нашим клієнтам за вчасний розрахунок за спожиту електричну енергію, за те що ви з нами.

До слова,

на сьогодні борг населення перед ТОВ «РОЕК» становить  понад 170 млн грн.

Найбільше боргують мешканці обласного центру та колишнього Рівненського району – сукупний борг перевищує 56 мільйонів гривень, стрімко зростають борги і на Сарненщині, Дубенщині, Володимиреччині – на жаль, в усіх регіонах краю.  

З кожним боржником ми готові працювати індивідуально, йти на зустріч щодо реструктуризації заборгованості, що навряд чи робитимуть інші постачальники.

Зі свого боку сподіваємося на розуміння споживачами того, що наявність заборгованості ставить під загрозу закупівлю електричної енергії на ринку, розрахунки за її передачу та розподіл і як наслідок – безперебійне електропостачання.

Пресцентр ТОВ «РОЕК»

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063 734 106 4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень