Міністр Глущенко розповів чи повернуть пільги на електроенергію

Зокрема й для мешканців 30 кілометрової зони спостереження АЕС

Уряд працює над впровадженням спец цін на електроенергію, розповів новий міністр енергетики Герман Глущенко, відповідаючи на запитання нардепів у Верховній Раді.

Ми працюємо в межах нового ПСО. Зараз питання навіть не в тому, повертаємо ми ці 100 кВт·год, питання в тому, що ми знайдемо механізм, як зменшити плату для певних верств населення. Це може бути навіть не 100 кВт·год, – сказав герман Глущенко.

Раніше в Україні діяв пільговий тариф на перші 100 кВт·год електроенергії – 90 копійок. Зараз споживачі платять по 1,68 грн за кВт-год.

Щодо повернення пільг для населення в 30-кілометровій зоні АЕС, він зазначив таке.

Я знаю, що це питання буде розглядатися. Я підтримую розгляд цього питання. Я більше схиляюся до повернення цієї пільги, але потрібно подивитися, як це зробити, можливо, залежно від обсягу споживання, – сказав міністр.

Тарифи на електроенергію в Україні стримує Кабмін за допомогою спеціальної постанови, яка зобов'язує компанії продавати електроенергію за встановленою ціною (т.зв. ПСО).

За матеріалами OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень