Пільга повернеться? Який тариф на електроенергію пропонують українцям

У Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт щодо тарифів на електроенергію

Знижку на електроенергію для мешканців 30-кілометрової зони АЕС України можуть повернути. Про пільгу у 30% йдеться у законопроєкт «Слуги народу», який під номером №5320 уже зареєстрували.

Знижка буде стосуватися обсягу споживання до 500 кВт год на місяць. У своєму зверненні до уряду автори посилаються на положення статті 12 закону «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку», яка визначає, що відповідні особи мають право на «пільги з оплати за спожиту електричну енергію для населення», повідомляє Радіо Трек з посиланням на матеріали OBOZREVATEL.

Обсяг пільги у 30% був закріплений у Постанові НКРЕКП 23.04.2012 № 498. Попри це, Кабмін своєю Постановою №1325 від 28 грудня 2020 р. встановив фіксовану ціну на електроенергію – однакову для всіх категорій населення.

Наразі собівартість електроенергії становить понад 3 грн за кВт год, проте в Україні діє тариф для населення 1,68 грн. МВФ наполягає на тому, щоб досягти балансу на ринку. Крім того, в чинній моделі через низьку ціну витрати на генерацію струму компенсувати не можуть.

Ймовірно, тарифи зростуть із липня, але тільки для тих, хто споживає понад 300 кВт год або навіть 500 кВт год на місяць.

Шляхом чергового підвищення, на думку глави департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олега Попенка, уряд спробує перекласти борги перед інвесторами в «зелену» енергетику на населення. Адже заборгованість перед виробниками все ще залишається на високому рівні.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень