В Україні призначили нового міністра енергетики

Останні пів року в країні працював виконувач обов’язки міністра

Новим міністром енергетики України став віцепрезидент «Енергоатому» Герман Галущенко. Тож вперше за останній рік це повноцінне призначення у Міненерго, адже з березня 2020 року посаду посідали тільки виконувачі обов'язків, які не мають права голосу на засіданні Кабміну.

Верховна Рада підтримала кандидатуру Галущенка, ЗА проголосувало 305 народних обранців. Герман Галущенка уже прийняв присягу члена Кабінету міністрів.

Як повідомляє видання Сьогодні - Герману Галущенко 47 років, він родом зі Львова. Юрист і дипломат, доцент кафедри міжнародного приватного права Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка, з 2012 року викладає в цьому інституті. Також має економічну освіту. У різні періоди працював виконавчим директором з правового забезпечення «Енергоатому», та  обіймав там посаду віцепрезидента.

Працював Галущенко в прокуратурі, Міністерстві закордонних справ, був заступником керівника департаменту секретаріату  президента, директором департаменту судової роботи Міністерства юстиції.

За даними «Сьогодні», у декларації Германа Галущенка за 2020 рік вказані:

  • Доходи: 1,7 млн грн за роботу в «Енергоатомі», 222 тис. грн – за роботу в КНУ ім. Шевченка, 3,14 млн грн – гонорари та інші виплати, в тому числі від Міжнародного арбітражного суду при Міжнародній торговій палаті.
  • Нерухомість: житловий будинок у Васильківському районі (319,7 кв. м), дві квартири в Києві 45,5 і 64,3 (кв. м), три земельних ділянки у Васильківському районі (1885 кв. м, 2112 кв. м і 927 кв. м).
  • Авто: Mercedes GLS-350.

Напередодні  Кабмін звільнив Юрія Вітренка з посади в.о. міністра енергетики та призначив його главою «Нафтогазу України». Виконувачем обов'язків міністра енергетики був призначений заступник голови Міненерго Юрій Бойко. Фактично він пробув в.о. менш як добу.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень