Житло для внутрішньо переміщених осіб: на Заході України збудують багатоквартирний будинок

Нове житло зведуть за кошти ЄС

Будівництво нового багатоквартирного будинку проведуть у рамках проєкту «Житло для внутрішньо переміщених осіб». Його реалізують у м. Нововолинськ, що у Волинській області.

За даними сайту Нововолинської міськради, Євросоюз виділив 7 мільйонів 100 тисяч євро на зведення багатоквартирного житлового будинку. А міська влада вже визначилась із земельною ділянкою у 5-му мікрорайоні.

Фото з сайту Нововолинської міськради.

Днями міські чиновники обговорили етапи будівництва житла, підведення комунікацій та про майбутній благоустрій території. Планують, що за кошти інвесторів для мешканців 5, 6 та 15 мікрорайонів також збудують сучасний спортивний майданчик зі штучним покриттям .

Важливо, щоб українці, в яких війна забрала дім і рідне місто, отримали прихисток. А місцеві жителі мали нову інфраструктуру, особливо для розвитку наших дітей, – зазначив Борис Карпус.

«TRAVEL РБК-Україна» повідомляє, що квартири для переселенців мають збудувати ще й  на Буковині, у місті Хотин. Роботи проводитимуть у співпраці з Міжнародною організацією з міграції (МОМ).

Для цього будівлю колишнього центру переливання крові перебудують у житловий будинок на 32 квартири. Поряд облаштують паркінг, дитячий майданчик та зону відпочинку.

Та поки в Чернівецькій області визначили ділянками, на яких можливе нове будівництво, та з будівлями, які можна відремонтувати за кошти донорських організацій.

Джерело: «TRAVEL РБК-Україна»

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень