Єврейська громада Рівного не проти будівництва котеджів у «Сосонках» (ДОКУМЕНТ)

Правоохоронці не полишають ідеї збудувати собі житло поблизу меморіалу

Фото - Рівненщина туристична

Нагадаємо, днями бюджетна комісія Рівненської міської ради відхилила розгляд питання, що стосувався будівництва у «Сосонках».

Правоохоронці просили міських обранців дозволу на розробку детального плану території на земельній ділянці площею 9,47 га на вулиці Київській, з кадастровими номерами 5610100000:01:033:0042, 5610100000:01:033:0043.

Відповідно до проекту, розробленого архітектором Олегом Бачуновим, на ділянці біля меморіалу передбачається збудувати близько сотні двоповерхових котеджів мансардного типу, а також дитячі майданчики, дитсадок на дві групи й фізкультурно-рекреаційний комплекс. Комунікації планують провести вздовж вулиці Київською. За потреби – побудувати локальні очисні споруди.

Антон Крук. Фото - ГУНП в Рівненській області

Забудувати планують лише десяту частину території, пояснив речник обласного управління Нацполіції Антон Крук:

- Земля поряд із меморіалом «Сосонки» належить державі та передана у користування Головному управлінню національної поліції в Рівненській області вже давно. У нас є задум використати частину даної ділянки для будівництва. У нас 215 сімей потребують поліпшення житлових умов. 76 з яких – це учасники АТО та ООС.

 

Двічі ми презентували проект на містобудівній раді. Перший раз проект відправили на доопрацювання, а торік восени ще раз розглянули й затвердили. Питання щодо розробки детального плану території мали розглянути на двох комісіях Рівнесенької міської ради: земельній та бюджетній. Основна, в даному випадку, земельна комісія питання погодила. Адже задум спрямований на підтримку людей, які дбають про безпеку міста та області, виконують правоохоронні функції.

 

Вважаю, що члени бюджетної комісії, яких обрали рівняни, також зацікавлені, щоб місто було безпечним. Скоріш за все вони хочуть детальніше вивчити дане питання після чого, маємо впевненість, скажуть своє слово. Зрештою, рішення прийматиметься на сесії. Ми знайшли порозуміння із єврейською громадою.

На підтвердження цих слів Антон Крук демонструє офіційну відповідь міської громадської організації «Рівненська єврейська громада» на запит правоохоронців.

Ми намагаємось зв’язатись з очільником єврейської громади Геннадієм Фраєрманом, аби почути його думку з приводу цього питання.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень