«Це просто капєц! Ви що робите!?», - Кульчинська про плани забудови урочища «Сосонки»

Питання поки відклали

[media=151125]

У рівненському урочищі «Сосонки» хочуть збудувати котеджі та музей. Це виявилося сьогодні під час засідання Бюджетної комісії Рівнеради.

Планувалося, що депутатська комісія дозволить

Розробити детальний план території міста Рівного – на земельні ділянки площею 9,47 га на вулиці Київській, з кадастровими номерами 5610100000:01:033:0042, 5610100000:01:033:0043

 

Під будівництво двоповерхових котеджів

Фото -- жанрове, ілюстративне

Однак, під час розгляду цього питання слово взяв депутат Олександр Држаниця, який відкрив очі присутнім на те, що в цьому рішенні йдеться, фактично, про територію майже самого меморіалу «Сосонки»

- Це не так далеко від дороги. Там ще зараз, коли копають, то людські кістки з землі дістають»

Єврейська молодь на зібранні в урочищі Сосенки. 1926 рік. Через 15 років тут станеться масова страта рівненських євреїв. (Підпис і фото від Едуарда Палецького)

Почуте викликало обурення вже в Галини Кульчинської. Вона звернулася до доповідаю чого з запитанням:

- Поясніть чому ви виносите це питання на розгляд? Чому тут вже стоять візи архітектури?... Ви хочете прикритися депутатами?... Поясніть, це ж зона «Р». Тобто – рекреаційна зона.

 

Які котеджі можуть бути в цій зоні, яке будівництво?

Меморіал "Сосонки"

Не отримавши змістовної відповіді, Кльчинська закликала комісію відхилити проект рішення, який давав дозвіл на розробку проектної документації:

- Ви думаєте самі забудовники там житимуть? Вони продадуть ці котеджі людям, які потім і самі не знатимуть, що живуть на кістках і чому в них біда в хаті. Ми не можемо таке допустити.

Меморіал "Сосонки"

Тож  бюджетна комісія питання про розробку дозволів відхилила. Однак, справа в тому, що земля, про яку йдеться, була свого часу передана… рівненським правоохоронцям. Саме вони й ініціюють забудову виділеної їм раніше території.

І нібито

Шукають під це інвесторів.

 Нагадаємо, торік архітектор Олег Бачунов свого часу презентував на містобудівній раді проект забудови частини урочища «Сосонки».

Щоправда, тоді йшлося про забудову лише десятої частини від загальної площі урочища.

 

Також проектом передбачалося проведення комунікацій до понад сотні двоповерхових котеджів. Тоді документ відправили на доопрацювання.

Пеший пам'ятник жертвам масових розстрілів у Сосонках

Ми будемо слідкувати за розвитком подій.

Урочище «Сосонки» – місце масового розстрілу єврейського населення м. Рівне в часи Другої світової війни

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень