Жінку, яка в Рівного вкрала у дитини 70 гривень, залишили під вартою до квітня

Виявляється, у неї є двоє діток

Уродженку Гощанщини обвинувачують у тому, що вона пограбувала 8-річного хлопчика. Того дня їй якраз виповнилося 33 роки.

Це сталося  близько 20-ї години 27 січня цього року в подвір’ї багатоповерхівки на вулиці Міцкевича у Рівному.

Жінка затулила 8-річному хлопчику рота та відтягнула його від будинку, де і відібрала 70 гривень, які малолітній мав при собі у зовнішній кишені куртки. Тілесних ушкоджень дитина не отримала.

3 лютого зловмисницю затримали в орендованій нею квартирі. Правоохоронці повідомили їй про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 186 КК України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого).  

Санкція цієї статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4-х до 6 років.

5 лютого Рівненський міський суд задовольнив клопотання слідчого щодо застосування до жінки запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави, строком до 3 квітня 2021 року.

Це рішення оскаржив захисник підозрюваної. Він просив скасувати цю ухвалу і постановити нову, якою обрати його підзахисній запобіжний захід у виді домашнього арешту у нічний час доби.

Захисник наголосив, що його підзахисна визнала свою вину та щиро розкаялась у вчиненому, вона активно сприяє розкриттю злочину і має намір відшкодувати завдану шкоду.

Також повідомив суду, що жінка має міцні соціальні зв’язки: одружена, має двох малолітніх дітей, а в жовтні 2020 року була умовно-достроково звільнена від відбування покарання з виправної колонії, що підтверджує її сумлінну поведінку та ставлення до праці.

Прокурор запевнив, що вимога захисника є безпідставною і просив запобіжний захід залишити без змін.

Він повідомив суду, що підозрювана раніше неодноразово судима за злочини проти власності, востаннє — у 2017 році, коли була визнана Гощанським районним судом винною у вчиненні крадіжок із проникненням у житло.

Суд призначив їй покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки 1 місяць.

 

І хоча торік у жовтні жінку звільнили умовно-достроково, належних висновків вона для себе не зробила, на шлях виправлення не стала і вкотре скоїла злочин.

Рівненський апеляційний суд, вислухавши захисника, підозрювану і думку прокурора, залишив апеляційну скаргу захисника без задоволення. 

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень