До неї їхали зі всього світу: у Рівному померла відома лікарка (ФОТО)

Їй було 87 років

Фото ілюстративне

З життя пішла відома лікарка, невропатолог-фітотерапевт Інна Брижань.

Їй було 87 років і до свого дня народження вона не дожила всього 2 місяці, повідомляє «Рівне вечірнє».

Поховають Інну Брижань на Молодіжному кладовищі поряд з могилою її чоловіка Карла Шбейнберга.

На фото Інна Брижань. Фото із сайту Рівне вечірнє

Після закінчення Львівського медичного університету Інна Брижань працювала психіатром в Острозькій психлікарні. Пізніше вона пішла на роботу у міську лікарню, а потім викладала в медучилищі.

І щороку, як тільки земля звільнялась від снігу, Інна Брижань прямувала у ліс та на болота шукати трави, які зцілюють людей.

 

Лікарка була ученицею відомого в Україні травознавця Івана Носаля. Він говорив їй: «Учись, якщо хочеш, але май на увазі: це дуже важка праця, на яку треба покласти життя…».

Так і було. Спершу Інна Брижань заготовляла трави для потреб власної сім’ї – на випадок, якщо хтось захворіє, а заодно збирала власну бібліотеку з наукової ботаніки.

Пізніше, з проханням зарадити тяжким хворобам, до неї почали звертатися колеги-медики.

Іван Носаль навчив Інну Брижань складати індивідуальні рецепти для кожного пацієнта, цей принцип він вважав однією зі складових успішного лікування, так робила і його учениця.

Лікарка вважала, що рослина налагоджує інтимний життєвий процес клітини, і жодна лабораторія у світі не спроможна створити таких умов, медикаменти не проникають всередину клітини, вони діють лише на стадії регуляції й тому не можуть подолати сутності хвороби.

Серед тих, хто лікувався за методиками Інни Брижань, було більше американців, ніж рівнян. Деякі пацієнти з-за океану зізнавалися, що витратили на лікування десятки тисяч доларів і лише за рецептами й з травами Інни Брижань одержали бажаний результат.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень