Жінка померла через атаку хакерів. Трагедія через комп’ютерний вірус сталася вперше у світі

Хакери помилилися адресою

Трагедія сталася у німецькому місті Дюссельдорф. Лікарня не змогла прийняти жінку, яку для надання термінової допомоги привезла карета швидкої допомоги, повідомляє AP. Пацієнтку відправили в інший лікувальний заклад, втім дорогою до іншої лікарні вона померла.

Німецькі ЗМІ повідомляють, що у лікарні не працювала комп’ютерна система обліку, адже тієї миті на лікарню здійснили хакерську атаку, й жінку не могли під'єднати до потрібного обладнання.

Виявилося, що атака не була спрямована на госпіталь, зазначає німецьке RTL. Метою хакерів мав стати університет, що розташовується неподалік лікарні. Після того, як влада повідомила хакерам, що замість вишу постраждала лікарня, атака припинилася.

Востаннє лікарні піддавалися атакам хакерів під час кіберпандемії WannaCry. Тоді практично повністю паралізували систему охорони здоров'я Великої Британії. Втім, тоді летальним наслідкам атаки вдалося запобігти.

Усі обставини нині розслідує поліція. Якщо правоохоронці встановлять, що смерть жінки безпосередньо пов'язана з неможливістю надати їй допомогу в госпіталі, то хакерам можуть інкримінувати вбивство.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень