Жадібність фраєра згубила: родину з України переслідує німецька поліція за оформлення соцвиплат

Під прицілом правоохоронців ІТ-івець та логістка

В TikTok бурхливо обговорюють ситуацію перевірки карток подружжя з Донеччини.

Пара має гарні заробітки в Україні, про які не повідомила соціальні служби у Німеччини.

Українці оформили соцвиплати, а це по понад 500 євро на місяць на кожного дорослого.

У відео блогерки Юлії Юріївни зазначається, що подружжя працювало віддалено, отримуючи зарплатню на українські банківські картки.

Нещодавно пара отримала лист від офіційний держорганів Німеччини з номерами цих карток та вимогою надати виписки за ними протягом 4 днів.

 

Українці послалися на те, що картки залишилися в Україні, та все ж надали документи, що свідчили про наявність чималих сум у обох працюючих в Україні.

 

Оскільки було порушено терміни надання затребуваних документів, справу пари з України було передано у правоохоронні органи.

Німецька поліція відкрила проти українців кримінальну справу за шахрайство, зобов’язала повернути виплати, отримані за 2,5 роки проживання українців у Німеччині, а також сплатити штрафні санкції.

Українці хотіли виїхати за межі Німеччини, але через відкриття кримінальної справи вже не можуть цього зробити, оскільки інші країни ЄС їх не приймуть. Також адвокат не радив їм повертатися до України, проігнорувавши порушену кримінальну справу.

Під відео розгорнулася палка дискусія. Дехто поставив під сумнів історію, оскільки обмін банківськими даними на підставі стандарту CRS з Україною розпочинається 30 вересня. Втім чимало українців розповіли, що і самі вже стикалися з подібним:

 

София

Мої знайомі приховали, що мають діючий ФОП в Україні. Про це пронюхали у Німеччині і тепер вони повинні повернути 70 тисяч євро.

 

;)

Я знаю таку сімейку з Вінниці. Чоловік працює неофіційно щоб не платити податки. І з жінкою отримають виплати. Ось так от.

 

valia

Як добре і спокійно жити чесно. Ми вказали пенсію дитини по втраті батька, десь приблизно 52€, і отримували на цю суму менше виплат. З нас знайомі сміялись.

 

blauaugenvogel

У моєї знайомої загинув чоловік і тепер дитина отримує в Україні пенсію по втраті одного з батьків, так ось з цієї пенсії також потрібно платити податок.

 

Ludagermany

На лише у Німеччині, усюди в ЄС так роблять. Давно на часі! Є дохід – живи на свої, допомога повинна призначатися тим, хто дійсно потребує.

 

Раніше на цю тему ми писали:

Змусять повернути отримані гроші: Польща не просто припиняє виплати на дітей

 

Біженців з України стільки, що доводиться спати у машинах

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень