Біженців з України стільки, що доводиться спати у машинах

У країні ЄС новоприбулим радять самостійно шукати і винаймати житло

Фото ілюстративне

У Нідерландах повністю закрили центр прийому українських біженців у місті Утрехт. Притулок переповнений, бо переселяти людей нікуди.

Центр відкриють, коли в країні створять більше місць для тривалого розміщення, повідомляє РБК-Україна з посиланням на RTV Utreht.

Чому центр прийому закрили для всіх біженців

Центр для українців у Ярберс (Jaarbeurs) в Утрехті – це місце, де новоприбулі біженці з України могли зупинитися на короткий час, поки їх не переселять у довготривале житло в регіонах.

19 серпня Регіон безпеки Утрехта повідомив, що центр прийому закривається повністю. Причиною є переповненість місць.

Неможливо перевести людей, які розміщені в HUB Jaarbeurs, до інших місць в країні.

Заповненість пунктів прийому по країні становить 99,8%, а для розміщення людей залишилося приблизно 100 ліжок, - пояснили в урядовій організації.

Зазначається, що до Нідерландів щотижня прибувають понад 300 українців, переважно сім’ї з дітьми. Центр Ярберс зможе знову відкритися, лише якщо в країні створять достатньо додаткових місць для довгострокового притулку.

Що робити новоприбулим біженцям

У Регіоні безпеки та муніципалітеті Утрехта заявили, що шкодують про закриття центру, але прийом українців є державним завданням, яке має вирішувати центральна влада.

Тепер новоприбулі, які реєструються вперше, повинні самі шукати житло.

Організація роботи з біженцями стурбована тим, що людей відправляють з муніципалітету в муніципалітет і вони не можуть знайти притулок. За останні кілька тижнів вони отримали кілька повідомлень про людей, які спали на вулиці або в автомобілях, бо їм не знаходили місце.

На сторінці для українських біженців help-ukraine.nl у зв'язку із закриттям центрів прийому радять скористатися міжнародними платфомами з пошуку житла, наприклад, booking.com, Airbnb.

Зареєструватися після прибуття можна у будь-якому муніципалітеті Нідердандів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень