Зелений чай: відомо, кому його пити категорично заборонено

Слід випивати не більше 1 літра чаю на добу

Один з популярних напоїв, з якого починають свій день люди – кава. Але це не єдиний напій, який допомагає прокинутися й зарядитися на весь день енергією. Серед кращих і більш корисних тонізувальних напоїв для організму - зелений чай. ⠀

Усе завдяки вмісту біологічно активних речовин і антиоксидантів, вітамінів В1, В2, Р, РР, ефірних олій, мінеральних солей, таніну, кофеїну. Важливо, що зелений чай - природний антиоксидант, який очищає організм від токсинів і діє бактерицидно, - пише obozrevatel

Мінуси:

  • Під час вагітності зелений чай слід вживати в міру і не робити надто міцний настій. Чай заважає засвоюватися фолієвої кислоті й містить багато кофеїну
  • Пити чай літрами теж не варто - від надлишку дубильних речовин (таніну) може порушитися баланс заліза в організмі. Крім цього, великі дози таніну перешкоджають засвоєнню магнію і кальцію з їжі.

Тому не варто пити зелений чай під час їжі, а краще через годину після. Це треба пам'ятати жінкам під час місячних і вагітності й пояснювати дітям.

  • Танін, що містить чай, подразнює слизову, тому краще уникати його при виразковій хворобі шлунку і дванадцятипалої кишки.
  • Не рекомендують пити при глаукомі або при гіпертонії через вміст кофеїну.

Слід пам'ятати:

  1. Холодний чай, який продається в пляшках - це не чай, а напій, наповнений барвниками й підсилювачами смаку,
  2. Краще відмовитися від додавання в чай ​​ароматизаторів або будь-яких добавок і підсолоджувачів;
  3. Краще вибирати якісний і натуральний зелений чай з великим листям. Так ви отримаєте більше корисних властивостей від чаю;
  4. Чай не замінює воду! Пити воду в будь-якому випадку потрібно;
  5. Заварювати чай необхідно на один раз і пити свіжим.

Краще випивати не більше 3-4 чашок в день. Тобто добовий обсяг до 1000 мл. Здоровій дорослій людині безпечна межа - 400 мг кофеїну на добу, але краще обмежитися дозою 200-250 мг. Стакан зеленого чаю має близько 30-50 мг кофеїну.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень