ТОП-10 порад, за які люди платять психологам великі гроші

Іноді потрібно поглянути на проблему під іншим кутом

Якщо запитати людей, що виходять з кабінету психолога, що їм порадили, найчастіше ви почуєте одну з цих 10 відповідей.

І це не тому, що їм не хочеться розглядати інші варіанти чи щось вигадувати, а тому, що ці відповіді підходять більшості людей.

То навіщо платити за те, що ви й так можете знайти у загальному доступі, пише ВСВІТІ?

(Звісно, якщо у вас не патова ситуація)

✅ Більшість проблем – із дитинства

Яка у них модель поведінки? Які у них мотиви?

Пояснивши для себе, чому мама або тато так поводились, ви зможете їх зрозуміти й пробачити, а це – величезний крок до прийняття себе таким, яким ви є.

✅ Решта проблем – з голови

Внутрішні діалоги на тему «треба було йому так відповісти» або «він так вчинив, бо…» не мають ніякої користі.

Ми не можемо пояснити вчинки інших людей: вони росли в інших умовах, у них зовсім відмінний від нашого досвід. Тому додумування мотивів вчинків – це створення саму собі проблем.

✅ Більше говоріть про свої почуття, менше оцінюйте людей навколо

«Я дуже страждаю від того, як ти зі мною вчинив» / «Як я вчинив?..»

Зазвичай дуже важко втриматися від оцінки ситуації. Але варто.

Говорячи людині, в чому вона не права, ви її звинувачуєте, і вона змушена оборонятися. А от говорячи про свої почуття, ви даєте їй шанс виправити ситуацію, зберігаючи гідність і даючи можливість пояснити власну позицію.

✅ Більше думайте про себе, менше – про оцінки людей навколо

Постійно порівнювати себе з іншими – пропаща справа. Знову ж, у кожного свій багаж знань і матеріальних благ, свій тип фігури і психотип, свої бажання і досягнення...

Підглянути ідею в інших – це конструктивно, так ми формуємо свої бажання. Але копіювати чиєсь життя – деструктивно, треба жити своїм.

✅ Покиньте зону комфорту

Порада працює для всіх сфер життя. Хочете знайти чоловіка – ходіть на побачення, змінити роботу – ходіть на співбесіди, знайти своє призначення – пробуйте все, що цікаво…

Що б не захотіла змінити людина, їй доведеться спершу вийти з зони комфорту.

✅ Визначте межі та не дозволяйте їх порушувати

Найчастіше клієнти психологів шукають рішення у сфері взаємодії з іншими людьми: свекрухою, яка нищить, начальником-тираном, дітьми, які не слухаються, чоловіком, який не бачить, як вам тяжко, колегами, які вічно сунуть ніс у ваші справи…

І порада виставити межі, не дозволяючи нікому їх переступати – це лише половина розв'язання всіх проблем.

Якщо ви терпите свинське ставлення до себе, нічого не зміниться. Дасте відсіч порушнику ваших кордонів – викличете як мінімум повагу противника.

✅ Кожен день робіть маленький крок

Звичка виробляється приблизно за 20 днів і стільки ж часу – закріплюється. Психологи добре знають про такі особливості нашого мозку, тому рекомендують робити нехай маленький, але крок у правильному напрямку.

Не можете подякувати чоловіку? Випишіть його хороші вчинки за день на листок, і, навіть якщо сказати добре слово у вас так і не вийде, ви все ж побачите, що не такий вже він і поганий.

✅ Подумайте, чому ви навчилися завдяки цій ситуації

Будь-яка стресова ситуація – це вихід із зони комфорту. Значить, ви отримали новий досвід, а новий досвід необхідно переосмислити, щоб або не потрапити в таку ж ситуацію знову, або зробити її контрольованою.

Якщо ви запізнилися на роботу і не отримали премію – тут очевидний прямий зв’язок, а якщо ви, наприклад, хочете розібратися у стосунках з іншими людьми, то необхідно все обдумати, щоб зрозуміти, як вирішити ситуацію.

✅ Відпустіть ситуацію

У своєму прагненні щось змінити дуже важливо не перестаратися. Якщо у вашій родині проблеми і ви знаєте, що конкретно потрібно змінити, то міняйте це, але не вимагайте того ж від інших членів сім’ї.

Ви можете змінитися самі і відпустити ситуацію, а можете насильно вчити своїх рідних і загнати всю сім’ю у стрес. Починайте з себе, а далі буде видно. Можливо, ваш приклад надихне інших вчинити правильно.

✅ Не будьте собі катом, будьте другом

Потрібно вміти приймати поразку і неможливість вплинути на щось важливе для вас, засмучуватися через це і навіть сумувати.

Головне – не згадувати потім цей час як витрачений даремно.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень