Зелень, що шкодить суглобам - її краще уникати
Весною і влітку ми часто готуємо з нею улюблену багатьма страву

І йдеться про щавель. Він містить велику кількість щавлевої кислоти. Ця речовина може накопичуватися в організмі, особливо при регулярному вживанні, і призводити до утворення оксалатних кристалів. Ці кристали здатні відкладатися у суглобах, викликаючи запалення, біль і навіть розвиток артриту.
Особливо обережними з вживанням щавлю повинні бути люди, які страждають на захворювання опорно-рухового апарату, наприклад артритом або остеоартрозом. Також у групі ризику ті, хто має схильність до утворення каменів у нирках, оскільки щавлева кислота може погіршити їх стан.
Для тих, хто не хоче відмовлятися від щавлю, лікарі рекомендують не зловживати цим продуктом та поєднувати його з молочними продуктами. Кальцій, що міститься в молоці, йогурті або сметані, пов'язує щавлеву кислоту та знижує її шкідливий вплив. Тобто зелений борщ з сметаною може бути цілком безпечною стравою, якщо вживати його зрідка.
Та все ж краще зробити ставку на більш безпечну зелень, як то петрушка, кріп або шпинат. Вони багаті на вітаміни і мінерали, але не несуть подібних ризиків для суглобів.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням
Радіо Трек: НОВИНИ