Завжди ідеальні овочі гриль (РЕЦЕПТ)
Найпростіший маринад, з яким впорається кожен
Останні тижні серпня – чудовий шанс вибратися на природу. До шашлику чи ковбасок чудово підійдуть овочі гриль. За вашим смаком можна обрати будь-яку комбінацію овочів, але за багаторічними спостереженнями, першими з тарілки зникають солодкі перці та печериці. Добре смакують кабачки гриль.
Овочі:
- Кабачки
- Солодкий перець
- Печериці
- Цибуля
Баклажани додавайте, якщо певні, що у компанії їх люблять. Помідори краще не готувати на грилі, адже їм треба менше часу на приготування, ніж іншим овочам, тож вони часто перетворюються на томатну «кашу».
Смачно так готувати броколі та цвітну капусту. Спробуйте й моркву, вона дуже смакує з гриля.
Маринад:
- олія - пів склянки
- сік лимона – дві столових ложки
- сіль – на смак
- приправи для овочів – на смак
Перемішати маринад до однорідності. Овочі нарізати зручними скибочками – та залити маринадом.
Секрет: овочі важливо добре промаринувати, і для цього використовують маринатор. Так називають звичайний пакет, куди поміщають овочі з маринадом. Його треба добре зав’язати й час від часу перевертати, аби маринад рівномірно ліг на овочі.
Витримати овочі треба щонайменше пів години. Можна й до 2-3 годин.
Все – розкладаємо овочі на решітку і пильнуємо, щоб нічого не згоріло.
Так можна готувати й овочі в духовці.
Смачного!
Радіо Трек: НОВИНИ