Навіть жувати не треба! Котлети з секретом тануть у роті
Ідеальні пропорції м’яса і овочів
Часто котлети виходять сухими. Уникнути цієї проблеми допоможе хитрість, яку використовують досвідчені господині. Вони додають у фарш – секретний інгредієнт. А саме – кабачок.
Кабачки чудово поєднуються з курячим фаршем, створюючи дуже ніжну текстуру. В роті їх навіть жувати не потрібно, бо вони такі м’які та соковиті.
Інгредієнти:
- Курячий фарш – 1 кг
- Кабачок – 1 шт
- Яйце куряче – 1 шт
- Панірувальні сухарі – 1 ст.л
- Приправа для курки – 1 ч.л
- Кріп – 20 г
- Сіль – на смак
- Рослинна олія – на смак
Кабачок промийте, натріть на великій тертці, посоліть, перемішайте, дайте постояти 5 хвилин, щоб кабачки пустили сік. Кабачки повністю відіжміть від соку і додайте до курячого фаршу.
Вбийте яйце, всипте панірувальні сухарі, мелений перець, спеції до курки та сіль на смак.
Свіжий кріп промийте, дрібно нашаткуйте, додайте в основний склад.
Ретельно перемішайте спочатку ложкою, а потім руками, щоб вийшла максимально однорідна суміш. Місткість із вмістом накрийте харчовою плівкою, відставте убік на 30 хвилин, щоб сухарі трохи набрякли.
Долоні змочіть водою, з маси сформуйте невеликі биточки.
Сковороду нагрійте на плиті, влийте олію. У гарячу олію викладіть підготовлені заготовки. Смажте котлети на середньому вогні з двох боків до придбання рум’яної скоринки. Сильно засмажувати їх не потрібно. Почергово посмажте всі екземпляри.
Смажені котлети перекладіть у жароміцну форму, на дно помістіть кілька шматків вершкового масла. Завантажте форму в розігріту до 200 градусів духовку, запікайте 20 хвилин до готовності.
Котлети покладіть на тарілку, подайте на стіл.
Джерело: gospodynka
Радіо Трек: НОВИНИ