5 секретів ідеальної консервації від наших бабусь: вони знали тонкощі приготування

Їхні закрутки завжди довго стояли у погребі

Хрусткі солоні огірочки, соковиті помідори, солодкі консервовані персики – справжня знахідка взимку. Наші бабусі завжди знали, що робити, щоб соління і закрутки вийшли смачними і безпечними.

Є 5 секретів, знаючи які, у вас вийде все на «5» під час приготування консервації, пише smachno.

Стерилізація банок

У цій справі завжди краще перестрахуватися: перед закручуванням банки краще не тільки помити, але і просушити, а також нагріти над парою або в духовці. Ми вже розповідали, як правильно стерилізувати банки для консервації.

Вибір продуктів

Для консервації беріть тільки свіжі овочі, фрукти і ягоди. Вони повинні бути без гнилі, пружними та без пошкоджень. Якщо ви побачили зіпсований продукт, краще обріжте зайве і використовуйте його для салату, який відразу і з’їсте, але не кладіть в консервацію.

Правильна нарізка і обробка

Нарізайте продукти для консервації однаковими, рівними шматочками – це вплине не тільки на зовнішній вигляд страви, а й на його смак. Також, перед консервацією овочі та фрукти слід обробити гарячою водою або парою – так ви знищите мікроби і пігмент, через якого вони темніють.

Дотримання температури

Після закупорювання банок, переверніть їх кришками вниз і залиште так, щільно укутавши ковдрою. Це допоможе уникнути різких перепадів температури і дасть банкам охолонути поступово.

Зберігання консервації

Готові закрутки можна зберігати в погребі до 2-х років. Якщо ж ви зберігаєте банки в квартирі, в коморі, тоді термін ще менше. Краще з’їсти все заготовлені овочі та фрукти в цю ж зиму – так ви отримаєте максимум вітамінів і задоволення.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень