Вибухнуть усі закрутки: Яким способом ніколи не можна стерилізувати консервацію

Бо все пропаде

Літні консервації – приємна знахідка зимою. Тому господині готують десятки банок закруток різних овочів, фруктів та ягід, аби завжди було що з’їсти смачненького.

Проте, готуючи консервації, варто знати основні правила, аби не зіпсувати продукти і все не пропало. Зокрема, треба знати, як правильно стерилізувати банки. Погано стерилізовані банки стануть причиною розмноження бактерій і зимові заготівлі стануть непридатними, пише Ukr.Media.

Щоб банки із закрутками не вибухали, можна використовувати перевірені способи їхньої стерилізації, враховуючи нюанси.

Стерилізація в духовці

Багато господинь ставлять банки в духовку, але не всі знають, що такий спосіб працює не на всі 100%. Не кожна духовка може похвалитися рівномірним прогріванням, а неправильно виставлена температура може призвести до того, що банка лусне.

Стерилізація банок у духовці — добрий спосіб, але не виключені «втрати» у вигляді тріснутого скла.

Ставте температуру 100-120 градусів і вмикайте режим конвекції, тоді усі банки пройдуть необхідну стерилізацію. Якщо у вас немає цієї функції, краще оберіть інший спосіб стерилізації.

Стерилізація на пару

Багато хто знає цей простий спосіб стерилізації скляних банок для закручування. Все дуже просто: воду в каструлі доводимо до кипіння, виставляємо зверху решітку, на неї ставимо банки й даємо їм пропаритися протягом 5-8 хвилин, потім добре висушуємо.

Кришки на кілька хвилин можна закинути у киплячу воду. При цьому способі стерилізації мінімізується ризик того, що банки луснуть.

Зауважимо, перед будь-яким способом стерилізації банки треба попередньо ретельно вимити. І, готуючи мариновані огірки чи помідори, можна не стерилізувати банки взагалі. Ви ж все одно кладете у банку нестерилізовані овочі, зелень, прянощі, часник тощо.

У таких рецептах або окремо стерилізують вже овочі просто у банці, або заливають кілька разів окропом.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень