

Гастроентеролог дала перевірені на практиці поради
Очевидно, що тут йдеться про правильне харчування та не зловживання алкоголем під час застілля. Втім, якщо ви плануєте традиційне застілля, то вашу печінку до цього дійства слід підготувати, каже гастроентеролог Наталія Грицун.
Оптимальне рішення - за годину-дві до застілля перекусити бутербродом з вершковим маслом, з’їсти шматочок нежирного м’яса або сиру. А ще краще – гречаної чи вівсяної каші. Такий продукт добре перешкоджає швидкому всмоктуванню алкоголю. Дуже добре підійде й салат з морської капусти, а у крайньому разі чиста вода або компот з сухофруктів.
Це правило розповсюджується на будь-яку вечірку, де потенційно є ризик випити зайвого. Найгірше й найважче поєднання – це ігристих вин з міцним алкоголем, зокрема горілкою. Келих шампанського на початку, а далі тільки один вид алкоголю, який ви обрали. У жодному разі не можна вечірку завершувати після випитого – шампанським.
Робіть перерву між келихами випитого алкоголю. У цій паузі випивайте склянку води чи не солодкого узвару. Запивати алкоголь газованими напоями – не можна.
Вранці після застілля випийте кефіру, ряжанки чи йогурту. Вода або узвар теж підійдуть. Це підтримає вашу печінку. Також добре випити чаю з лимоном.
За матеріалами Апостроф
Радіо Трек: НОВИНИ
Переведення годинників змінили: з’явилося уточнення про літній час 2025
Що робити зі знайденим на городі курячим яйцем: народні прикмети
Рахунок пішов на тисячі: німці масово не пускають до себе українців
Українська вчителька отримала «розрив свідомості» від зарплатні у Німеччині
В ці дати народжуються діти-вчителі
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415