Застілля без похмілля. Як підтримати печінку у новорічну ніч

Гастроентеролог дала перевірені на практиці поради

Очевидно, що тут йдеться про правильне харчування та не зловживання алкоголем під час застілля. Втім, якщо ви плануєте традиційне застілля, то вашу печінку до цього дійства слід підготувати, каже гастроентеролог Наталія Грицун.

1. Не вживати алкоголь натщесерце

Оптимальне рішення - за годину-дві до застілля перекусити бутербродом з вершковим маслом, з’їсти шматочок нежирного м’яса або сиру. А ще краще – гречаної чи вівсяної каші. Такий продукт добре перешкоджає швидкому всмоктуванню алкоголю. Дуже добре підійде й салат з морської капусти, а у крайньому разі чиста вода або компот з сухофруктів.

2. Не змішувати алкоголь

Це правило розповсюджується на будь-яку вечірку, де потенційно є ризик випити зайвого. Найгірше й найважче поєднання – це ігристих вин з міцним алкоголем, зокрема горілкою. Келих шампанського на початку, а далі тільки один вид алкоголю, який ви обрали. У жодному разі не можна вечірку завершувати після випитого – шампанським.

3. Пийте правильно

Робіть перерву між келихами випитого алкоголю. У цій паузі випивайте склянку води чи не солодкого узвару. Запивати алкоголь газованими напоями – не можна.

4. Відмовтеся від похмілля

Вранці після застілля випийте кефіру, ряжанки чи йогурту. Вода або узвар теж підійдуть. Це підтримає вашу печінку. Також добре випити чаю з лимоном.

За матеріалами Апостроф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень