Які ліки взяти з собою за новорічний стіл (ПЕРЕЛІК)

Через порушення правил міри, можливі недомагання

Новий рік – свято, яке чекає напевно кожен. І окрім загадування бажання, люди тішать себе ще й тривалим застіллям.

В новорічну ніч варто знати міру і їсти-пити акуратно. Адже переїдання та алкогольна інтоксикація можуть спричинити порушення роботи організму.

Майте міру

Насамперед це серйозне навантаження на травну систему. Тому часом доводиться використовувати ліки для полегшення стану. Більшість препаратів можна придбати без рецепта, говорить лікар-гастроентеролог Олексій Буеверов:

- При переїданні проблеми з травленням можуть виникати у багатьох. Зокрема, найчастіше біль у животі відчувають ті, хто має є функціональні захворювання, при яких порушується рухова активність кишечника, шлунка або жовчовивідних шляхів.

 

Для таких станів типові відчуття переповнення шлунка, тяжкість, відрижка і навіть нудота. Це прояви так званої функціональної диспепсії.

 

Для її усунення підійдуть препарати мотиліум, дамелиум, домет, мотилак тощо. Ці засоби активують рухову активність шлунку і кишечника та сприяють нормальному проходженню їжі.

Від печії можна випити гевискон, маалокс, альмагель, фосфалюгель тощо. Вони нейтралізують надлишок соляної кислоти.

Особливої уваги потребує дискінезія жовчовивідних шляхів. Для неї характерне відчуття тяжкості і біль у правому підребер'ї. В такій ситуації можуть допомогти спазмолітики або жовчогінні препарати.

Можна використати но-шпу, дротаверин, гиосцином тощо. Вони усувають спазми і розслаблюють сфінктери – це щось на зразок пристроїв, які відкривають і закривають просвіт жовчних шляхів, регулюючи струм жовчі. У результаті відновлюється нормальне її просування в кишечник, де вона потрібна для процесу травлення.

Жовчогінних засобів теж дуже багато - одестон, аллохол, холензим, холосас, лів-52, кукурудзяні рильця, квіти безсмертника і т. д. Однак зловживати саме цими препаратами не варто, бо вони можуть зрушити жовчні камені і привести до закупорки проток. Тоді буде потрібна операція.

При діареї допоможуть сорбенти – активоване вугілля, полісорб, препарати на основі глини (смекта, неосмектин) тощо.

Фахівці зауважують, що займатися самолікуванням шкідливо, тому перед вживанням будь-яких препаратів порадьтеся зі своїм сімейним лікарем.

Джерело - УкрМедіа

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень