Зарплата і майбутній розмір пенсії: як розвіяти сумніви? 

Від чого залежить розмір виплат

При розрахунку пенсії насамперед враховуються дані про зарплату за усі періоди роботи, починаючи від липня 2000 року і аж до моменту призначення пенсії.

Аби розвіяти сумніви щодо того, якою буде ваша майбутня пенсія, краще звернутися до Пенсійного фонду.

Однак є речі, про які варто знати ще до моменту звернення за допомогою до фахівців.

Треба знати індивідуальний коефіцієнт зарплати

Розмір пенсії залежить від кількості стажу і від заробітної плати. Говорячи простою мовою, 35 років стажу дають право отримувати пенсію у розмірі 35% від зарплати. Але щоб навести приклад розрахунку пенсії, необхідно знати індивідуальний коефіцієнт зарплати.

При розрахунку пенсії насамперед враховуються дані про зарплату за усі періоди роботи (за даними персоніфікованого обліку), в т.ч. й до 2000 року.

Надбавка – компенсація

При цьому жінки, які народилися у період з 1 квітня по 31 грудня 1961 року, при виході на пенсію у 60 років у 2021-му році мають право на надбавку до пенсії у розмірі 25% від основного розміру пенсії.

Це своєрідна компенсація за збільшення пенсійного віку, що зумовлено ст. 26 і 29 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (по 2,5% за кожні пів року пізнішого виходу на пенсію, починаючи з 55 до 60 років).

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень