ПФУ неправильно нараховує пенсії за віком: як занижують виплати

Така ситуація може бути у багатьох українців, а вони й не підозрюють

Українці, які оформили пенсію за віком і після цього продовжили працювати, часто стикаються з проблемою некоректного нарахування розміру виплат.

У Пенсійному фонді занижують заслужений розмір виплат під час перерахунку пенсії за стажем і зарплатою за період, відпрацьований після виходу людини на пенсію.

Так, нещодавно до редакції «На Пенсії» звернувся чоловік, якому неправильно перерахували його пенсію у вересні 2010-го.

Проблема у тому, що при перерахунку пенсії йому враховували середню зарплату по країні за 2007 рік (1197 грн 91 коп.) – тобто ту, що враховувалася ще до перерахунку.

Чоловік же вважає, що під час перерахунку мали застосувати поточну середню зарплату по країні (1650 грн 43 коп.) за 2009 рік, тобто за рік, що передує року чергового перерахунку.

Цей вид перерахунку пенсії регулюється ч. 4 ст. 42 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» від 1 січня 2004 року.

У редакції цієї статті станом на вересень 2010 року сказано, що якщо людина відпрацювала 2 роки з моменту останнього перерахунку або з моменту призначення пенсії, то перерахунок робиться з урахуванням середньої зарплати по країні за рік, що передує року такого перерахунку.

Це означає, що чоловіку у ПФУ неправильно перерахували виплати, недорахувавши певну суму. І таких, як він, по Україні може бути тисячі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень