Заразив усю сім'ю: моторошні подробиці лікування і смерті чоловіка з коронавірусом

Скандал навколо смерті 61-річного чоловіка з симптомами COVID-19, який заразив ним ледь не всю родину, спалахнув на Івано-Франківщині

Зять покійного Дмитро Соболь в інтерв'ю "Фактам" розповів, що батькам його дружини місцеві лікарі довго не могли поставити діагноз і чомусь не робили ПЛР-тест на COVID-19. За його словами, в результаті було втрачено цілий тиждень, тесть помер дорогою до лікарні в обласному центрі.

"Тепер ми знаємо, що значить лікування від коронавірусної інфекції в українській провінції. Коли батьки звернулися до сімейної лікарки, вони поскаржилися на підвищену температуру, кашель, і повідомили, що нещодавно спілкувалися з сусідами, які щойно повернулися з Італії. Сусіди вже теж лежали з підвищеною температурою (пізніше їх госпіталізували в обласну лікарню, де у них підтвердився COVID-19). Хіба це не було підставою для того, щоб запідозрити у батьків коронавірус?" – обурюється Дмитро.

Він зазначив, що перші симптоми у його тестя з'явилися 15 березня, а через два дні температура підвищилася й у його дружини. Однак лікарка не надала особливого значення симптомам, які вони описали їй по телефону.

"Ми зверталися на різні гарячі лінії, але ніде не могли нічого порадити. А на обласний лінії COVID-19 сказали, що могли б госпіталізувати батьків тільки в тому разі, якби прізвища людей, які приїхали з Італії і з якими у мами з татом був контакт, були в офіційних списках заражених коронавірусом.

 

Того факту, що ті люди теж лежать удома з температурою, виявляється, недостатньо", – розповідає Соболь.

Дмитро Соболь

Чоловік наголосив, що незабаром маму його дружини госпіталізували, але тест на коронавірус зробили тільки на четвертий день після цього – він показав негативний результат, тоді як ПЛР-тест їй ніхто не проводив.

"Хоча сусідів, з якими контактували батьки, на той час уже відвезли до Івано-Франківська, де у всієї сім'ї підтвердився COVID-19.

 

Після результатів експрес-тесту лікарі приходили до мами вже без захисних костюмів, перевели з одиночної у звичайну палату, де були інші пацієнти. А вона ж могла їх заразити... Але про це в лікарні, очевидно, ніхто вже не думав.

 

Крім того, лікар навіть казав нам, що, напевно, вона "симулює недугу, бо їй бракує уваги", – стверджує Дмитро.

Лише після смерті 61-річного чоловіка ПЛР-тест зробили його дружині – той показав позитивний результат. Зараз жінці трохи краще, але лікування триває. Водночас в обласній лікарні також перебуває брат Дмитра, а в районній – його дружина з двома дітьми. Вони теж уже тиждень чекають на результати ПЛР-тесту.

"У селі забили на сполох тільки після смерті тата.

 

До цього госпіталізація цілої сім'ї, у якій підтвердився коронавірус, чомусь нікого особливо не схвилювала", – говорить Соболь.

Відомо, що за фактом смерті 61-річного чоловіка в поліції відкрили кримінальне провадження. Розтин показав, що причиною смерті стала вірусна пневмонія.

В обласному департаменті охорони здоров'я стверджують, що провини лікарів у події немає – мовляв, сімейна лікарка діяла за протоколом і не порушила інструкцій.

Рідні покійного ж кажуть, що температура у чоловіка до госпіталізації підвищувалася неодноразово, про що він повідомляв медика. За словами Дмитра Соболя, те, що "лікарка не порушила інструкцій" саме й лякає – він думає, що проблема саме в інструкціях.

За інформацією obozrevatel.com

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень