Замінить машину гною і прожене дротяника: посійте після картоплі цей сидерат

Городникам на замітку!

Експерти не рекомендують залишати грядки порожніми після того, як буде викопано врожай картоплі. Натомість вони закликають посіяти на цьому місці сидерати – рослини, що відновлюють родючість землі та допомагають позбутися деяких шкідників та захворювань.

Дачники, які не нехтують цією рекомендацією, стверджують: після сидеративних культур земля стає пухкою та повітряною, а овочі ростуть на ній так, ніби вона була удобрена машиною гною.

Щоб зрозуміти, які саме з сидератів посадити, доведеться включити логіку та подумати, чого ж не вистачає землі після картоплі.

Як правило, це азот, калій та частково фосфор.

 

Потреби ґрунту в азоті задовольнять будь-які бобові культури, серед яких горох, люцерна, буркун, люпин та ін.

Другий сидерат, який неодмінно має бути присутнім у суміші, – жито. Вона має здатність поповнювати спустошені запаси калію та фосфору. Щобільше, жито буквально проганяє дротяника з того місця, на якому росте.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень