Готують всі українці: медики назвали найшкідливішу страву з картоплі

Про що йдеться?

Серед українців страви з картоплі надзвичайно популярні. Проте не всі вони однакові корисні. Медики стверджують, що серед них є ті, які можуть завдати вашому здоров'ю серйозної шкоди. Зокрема, не слід вживати смажену картоплю. 

Лікарі називають кілька важливих причин:

  • транс-жири — для смаження картоплі ми використовуємо олію з високим вмістом транс-жирів, а це негативно впливає на здоров'я серця і судин;
  • багато калорій — через процес смаження така страва містить велику кількість калорій, що призводить до набирання зайвої ваги;
  • акриламід — це надзвичайно небезпечна сполука, яка може викликати утворення ракових пухлин.

Медики стверджують, що більш кориснішими альтернативами приготування картоплі є приготування на парі, запікання в духовці та звичайне варіння у воді.

Якщо ви не готові повністю виключити зі свого раціону страви з картоплі, спробуйте нові варіанти її приготування. Наприклад, кулінари радять звернути увагу на варену картоплю з додаванням різноманітних пряних трав, велике різноманіття салатів з запеченою картоплею, пюре з картоплі, яке можна подавати як до м'яса чи риби, так і до овочів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень