Закриття санаторної школи на Рівненщині: батьки майже 300 дітей просять допомоги (ФОТО)

Хочуть, аби законопроєкт ВР заветував президент

З настанням нового навчального року закриття чекає на Клеванську санаторну школу І-ІІІ ст.

Згідно з законопроєктом, який у другому читанні ухвалила Верховна Рада,

з 1 вересня спеціалізовані санаторні школи мають припинити набір учнів 1 – 9 класів.

 

А вже з 2024 року ці заклади мають стати ліцеями, тож лікувати дітей там більше не зможуть.

Нині тут навчається близько 300 учнів, батьки яких забили на сполох. Із проханням не допустити закриття спеціалізованої школи і відстояти їхні інтереси днями вони звернулися до членів постійної комісії облради з питань гуманітарної політики.

Голова ГО «Батьки вихованців» комунального закладу «Клеванська санаторна школа I-III ст.» Ольга Гордійчук розповідає, що нині санаторні школи – це єдиний тип закладу загальної середньої освіти, у якому навчання можуть поєднувати з реабілітацією:

Тут одночасно працюють медичні та педагогічні працівники, передбачено режим продовженого дня, що дає кожній дитині можливість і підтримувати здоров’я, і набувати потрібні знання та компетентності. Саме завдяки санаторній школі діти з певними діагнозами не стають дітьми з обмеженими можливостями, - наголосила вона.

Батьки спільно з директоркою закладу Оленою Амельянович звернулися до членів комісії з проханням підготувати звернення до президента стосовно накладення вето на Закон України «Про повну загальну середню освіту».

Або ж із вказаного закону пропонують виключити підпункт 8 пункту 3 розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» і передбачити у ньому тип закладу «Санаторна школа».

Відповідне прохання члени комісії підтримали одноголосно. Тож спільно з обласним управлінням освіти і науки Рівненська обласна рада має підготувати лист до президента України та Комітету ВРУ. Мета звернення – аби Закон ветували і відправили на доопрацювання.

Між тим, у Клеванську санаторну школу щороку потрапляє понад 200 дітей, яким за висновками ЛКК та дитячого кардіолога, рекомендовано навчання у закладі санаторного типу.

Освітня діяльність закладу здійснюється на всіх рівнях освіти: дошкільна, початкова, базова та повна загальна середня освіта.

Тут є комп’ютерний клас, кабінет лікувальної фізкультури та спортзал. Крім того, директорка відзначила, що школа обладнана сучасним освітленням та пожежною сигналізацією, а ще – на всій території закладу діє зона Wi-Fi.

За результатами ЗНО у 2019 році школа увійшла у 3% кращих шкіл області та у 5% найефективніших шкіл України.

За інформацією пресслужби Рівненської обласної ради

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень