Задля покращення екологічного стану озера Басів Кут Рівнерада збереться на депутатський день

Його проведення запланували на наступний тиждень

Нагадаємо, у червні депутати не змогли ухвалити програму розчищення і впорядкування малих річок та охорони підземних вод від забруднення, розраховану до 2020 року.

Через те, що не всі були згодні із переліком вулиць, які входять до списку каналізування. Як стверджував депутат Олександр Довжаниця, частина з цих вулиць не мають жодного відношення до озера Басів Кут і знаходяться у кількох кілометрах від нього у різних куточках Рівного.

У результаті, депутати погодилися підтримати цю програму, оскільки, зі слів міського голови, проблема не лише у озері - забруднений і верхній водоносний горизонт. Тож поки є люди, які готові платити за будівництво каналізації – їм треба допомагати у цьому, говорить Володимир Хомко:

- Це ті вулиці, де я зустрічався з мешканцями, і які готові свої гроші вкласти у каналізування на умовах співфінасування. Ми в цьому дуже зацікавлені. Тому, якщо ми це проголосуємо не зараз, а через місяць – цей рік пропадає. Бо ще треба виготовити проект, приступити до робіт. А так ще до нового року встигнемо зробити. Все інше – у цю саму програму введемо, все розумне. Залучили Миколу Миколайовича Хлапука – наш інститут водний. Всі мешканці однаково будуть платити, пропорції будуть для всіх однакові. Можливо, на мене вплине лише те, наскільки багаті будівлі. Бо, якщо я прихожу у «царське село» і бачу багаті будівлі, то хочеться з цих людей трошки більше взяти, ніж приходиш десь там в Тинне чи куди, де зовсім бідні будівлі.

Доповнення до цієї програми, що стосуються безпосередньо  покращення екологічного стану Басового Кута, впродовж місяця розробляла ініціативна група разом з профільною кафедрою Водного університету.

Зокрема, передбачена аерація озера, придбання земснаряду та зариблення.

Серед пропозицій - створення комунального підприємства, яке б відповідало за стан водойми. Саме цей пункт підтримують не усі. 

Зрештою, усі рекомендації вирішили доопрацювати і обговорити під час депутатського дня наступного тижня.

До програми додадуть також річку Устю. Напрацьовані рекомендації розглядатимуть на наступній сесії, яка орієнтовно, запланована на 10 серпня.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень