У Рівному знайшли варіанти порятунку Басового Кута і Усті

Шляхи вирішення проблеми розробила робоча група, у складі якої десятки науковців

Окрім порятунку водойм, ці напрацювання навіть вирішують питання забудови іншим чином, аніж ламання парканів – за рахунок визначення прибережної зони, - говорить депутат Рівнеради Олександр Довжаниця:

- Створена робоча група, в яку увійшли десятки науковців, громадськість. Вже пройшло два засідання, де напрацьовано конкретні заходи з порятунку Басового Кута і ріки Устя. Там настільки цікаві пропозиції є, які дійсно вирішують питання тої ж забудови – безболісно. Є варіанти, що можна буде обійти ламання тих парканів і буде прибережна зона. Тобто, є дуже хороші напрацювання.

Про це йшлося під час засідання сесії, коли депутати розглядали програму розчищення і впорядкування малих річок та охорони підземних вод від забруднення.

У Олександра Довжаниці виникли заперечення стосовно переліку вулиць, які включили у програму, і які мають облаштувати каналізаціями на умовах співфінансування з міським бюджетом.

Як от вулиці в районі кладовища «Нове» чи аграрного технікуму. На його думку, необхідно в першу чергу вирішувати питання вулиць, які найближчі до водойм, а не в 5-10 км від них.

Тож Олександр Довжаниця запропонував дочекатися, поки ці пропозиції робочої групи удосконалять – це, з його слів, займе не більше тижня -  і тоді на їхній основі затверджувати програму.

На що міський голова Володимир Хомко зауважив, що каналізування проводиться не лише з метою збереження Басівкутського озера і Усті. Проблема взагалі - в артезіанській воді:

- Ми забруднили верхній водоносний горизонт. Старі ще свердловини в районі переїзду закриті через невідповідність води санітарним нормам. А все життя місто пило з цих свердловин воду. Вже все – не підходить.

У результаті, програму не підтримали – до її розгляду повернуться на другому пленарному засіданні - 3-го липня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень