Заборона на продаж квартир: Для українців готують нову ініціативу

Проте це стосується не всіх

Через війну сотні тисяч українців втратили житло. Таким людям влада обіцяє побудувати нові помешкання. Проте українці мають дотримуватися кількох умов.

Зокрема, люди не зможуть продати житло, яке вони куплять або збудують в обмін на те, що було зруйновано через воєнні дії.

Йдеться про житло, яке буде придбане як компенсація.

 

Ця заборона діятиме 5 років.

Цей законопроєкт №7198 уже підтримали депутати Верховної Ради у першому читанні. Підтримають ініціативу народні обранці і вдруге, вважають експерти.

Як буде реалізовано заборону продажу?

Дотримання цієї заборони буде покладене на нотаріусів. Тобто, при купівлі будь-якої нерухомості коштом від компенсації від держави, нотаріус зобов'язаний одразу накласти заборону на його відчуження протягом п'яти років.

У законопроєкті йдеться і про те, що люди можуть отримати компенсацію у грошовій формі. Тоді кошти перекажуть на спецрахунок.

При отриманні цих грошей громадяни підписуватимуть договір про те, що більше не претендуватимуть на компенсацію знищеного житла та поступаються правом вимоги щодо цього майна державі.

Джерело: Патріоти України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень