У Міноборони назвали категорії чоловіків, які можуть виїхати з країни на Новий рік

І не лише на свята

В Україні триває мобілізація, тож виїзд чоловіків віком від 18 до 60 років – під забороною. Проте є винятки, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Кому можна виїжджати за кордон під час війни?

Перш за все право на виїзд мають особи з інвалідністю. Але їм для перетину кордону при собі треба мати посвідчення, що підтверджує такий статус.

Відкриті кордони і для тих чоловіків, які супроводжують дружин з інвалідністю, або батьків, за якими вони доглядають.

Виїхати можуть батьки, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років. Також - батьки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина з інвалідністю I або II групи.

Окрім цих категорій чоловіків виїзд дозволено волонтерам і водіям, що перевозять медичні вантажі, вантажі гуманітарної допомоги. Дозволяють виїзд і фахівцям, які їдуть працювати на морських суднах, суднах внутрішнього плавання у складі екіпажів таких суден. Може виїжджати також авіаційний персонал - у відрядження або на навчання.

Кордон відкритий і для спортсменів та тренерів, які представляють Україну у національних збірних. Такі ж дозволи мають і працівники галузі культури.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень