Військові спеціальності: У Генштабі повідомили, хто найближчим часом отримає повістки

І кого найдовше навчають

В Україні триває мобілізація. Кого призиватимуть до лав ЗСУ, залежить від ситуації на фронті. Зараз кожен військкомат має план за кількістю спеціалістів, яких потрібно призвати. А після Нового року планують провести ротацію тих військових, які служать з лютого.

Тож очікується ще одна додаткова хвиля мобілізації.

 

Оскільки відомо, що в Росії також триває мобілізація і там планують призвати ще 200 000 військових, то відповідно графіки призову в Україні також зміняться.

Проте про мобілізацію усіх військовозобов’язаних чоловіків зараз чи найближчим часом не йдеться, повідомив начальник управління штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач. 

Зараз на фронті найбільше потребують кваліфікованих військових, ті які мали бойовий досвід в минулому, і яких не потрібно навчати.

 

Тих, хто раніше не служив, призивають лише до навчальних центрів для первинної підготовки. Вона триває мінімум місяць.

Проте фахівців вузьких спеціальностей навчають довше. Наприклад, навчання навідників триває два місяці. Для висококваліфікованої спеціальності, зокрема, оператора дронів, потрібно навчатися щонайменше 3 місяці.

До слова, Горбач не розповів, скільки всього резервістів є в Україні, але наголошує, що пропорція приблизно така ж, як і в Росії.

Джерело: biz.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень