Маляр: Україну може чекати нова хвиля мобілізації незабаром після Нового року (ВІДЕО)

Що це означає?

Нова хвиля мобілізації в Україні може бути оголошена незабаром після Нового року.

Про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. За її словами, мобілізація в Україні залежить від потреб війни:

«Є потреба у відновленні військових, які на війні зазнали поранень.

 

Ці речі важко прогнозувати, тому що мобілізація залежить від потреб війни. І, крім того, є втрати та потреба у відновленні, навіть ті люди, які зараз воюють, потребують заміни».

Тим часом Олексій Арестович – радник Офісу Президента – прогнозує можливість серйозного наступу військ РФ у січні-лютому 2023 року.

- Фактично, вірогідність такого наступу не можна виключати навіть вже в грудні цього року, але в січні-лютому спроба масштабного наступу з використанням відновлених військових частин та отриманої техніки є очевидно – неминуча.

 

Інша справа, що ми не будемо просто сидіти й чекати, але… Наші західні партнери повинні розуміти складність ситуації і те, що для путіна та РФ є конче необхідним показати хоч якийсь результат станом на 24 лютого 2023. Тобто на річницю неоголошеної війни.

Про можливий наступ ворожих військ Арестович починає говорити приблизно з середини цього відко

НАГАДАЄМО:

Загальна мобілізація – це оперативний механізм поповнення армії новими військовослужбовцями, який проводиться одночасно на всій території України. Підлягають мобілізації усі громадяни віком від 18 до 60 років, здатні виконувати військовий обов'язок. Призов здійснюється шляхом вручення повісток.

Наразі існують чотири черги загальної мобілізації (не варто плутати з хвилями), які сформовані відповідно до можливостей кадрового потенціалу громадян України.

Перша черга – оперативний резерв. Це колишні військовослужбовці віком до 40 років, які мають бойовий досвід та відслужили в армії. Переважно це ветерани АТО чи бійці ООС.

Друга черга – колишні військовослужбовці, які проходили строкову службу до 2014 року або служили за контрактом та не потрапили до першої черги.

Третя черга – мобілізаційний резерв. Це офіцери запасу та військовозобов'язані, які закінчили військові кафедри університетів.

Четверта черга – так званий громадський резерв. Це усі інші громадяни України, які не мають обмежень за віком та станом здоров'я.

Водночас варто звернути увагу, що оприлюднена раніше у ЗМІ інформація про нібито чотири хвилі мобілізації не відповідає дійсності.

 

У законі «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» немає поділу на хвилі мобілізації.

 

Спростовують наявність хвиль і у Збройних силах України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень