Чому про успіхи на фронті оголошують із запізненням?

У Міноборони розповіли усі деталі

Міністерство оборони закликає українців не розповсюджувати інформацію, фото і відео про успіхи ЗСУ на фронті без офіційного підтвердження. Оскільки це суттєво шкодить бойовим діям Збройних сил на фронтах. І особливо – на інформаційному.

Що НЕ можна розміщувати у соцмережах?

  1. Цілі та об’єкти, по яких противник завдав удару;
  2. транслювати в прямому ефірі ракетні обстріли та бомбардування;
  3. вказувати, наприклад, що ворог цілився в телевежу, а влучив у лікарню, яка розташована поруч;
  4. публікувати відомості про перебування або відсутність військової техніки нашої армії з прив’язкою до населених пунктів;
  5. розміщувати на своїх сторінках у соцмережах важливу інформацію щодо доріг та об’їздів. Розповідати, наприклад, що для заїзду у таке місто залишилася одна безпечна дорога, і називати, яка саме;
  6. розміщувати в Інтернеті фотографії військових частин, пунктів територіальної оборони, блокпостів та інших об’єктів, на яких можуть перебувати наші захисники;
  7. публікувати інформацію про передачу нашій країні озброєння з інших країн.

Хто перший розповість про успіхи ЗСУ?

Першими про військові дії, їх перебіг, наслідки, результати, деокупацію населених пунктів повідомляють військовики – Генеральний штаб ЗСУ, Міністерство оборони України. Це головне правило під час війни.

Варто зауважити, що інформація про успіхи ЗСУ на фронтах, як правило, надходить із запізненням. За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, інформацію оприлюднити слід тоді, коли загарбник позбавлений остаточної можливості щось змінити. 

Щоб не активізувати ворога, Міноборони не оголошує про успіхи у контрнаступі ЗСУ, поки наші військовики остаточно не закріпляться на нових позиціях. Адже до того моменту, як наша армія закріпиться на певному рубежі, ситуація може змінитися кілька разів.

Тим часом соцмережах з’являється чимало фото і відео успішних військових дій Збройних сил України, зроблених цивільними. Ті публікації, що випереджають офіційні джерела, за словами Ганни Маляр, є «окремим гострим болем» інформаційного фронту ЗСУ. А в окремих випадках навіть призводять до непоправних наслідків. 

Розголошення або спотворення відомостей про деталі військової операції до того, як про це заявили офіційні джерела, ускладнює ЗСУ виконання поставлених завдань. До того ж дезорієнтує людей, місцеве населення.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень