За тиждень змінюються правила виплати субсидії окремим громадянам

Йдеться про тих, кому субсидії зараховували одразу на особові рахунки комунальних підприємств

З 1 лютого отримувачі субсидій мають знімати гроші з рахунків та самостійно переказувати їх комунальним підприємствам за спожиті послуги.

Попри монетизацію субсидій у попередні роки, в Україні була частина споживачів, яким і досі субсидію розподіляли між рахунками постачальників комунальних послуг. Тепер і вони мають отриманими коштами самостійно оплатити водо-, теплопостачання, електроенергію та інші житлово-комунальні послуги повідомляє ProГроші.

Якщо людина відкрила рахунок у банку, то ці гроші будуть нараховуватися туди. І це будуть гроші людини. Якщо людина не відкрила рахунок у банку або не подала інформацію про те, куди потрібно переказувати ці виплати, гроші надходитимуть в Ощадбанк, – пояснили у Пенсійному фонді Житомирщини.

Зокрема отримувачі субсидій, які досі не мають рахунку в Ощадбанку, будуть змушені йти у відділення та отримати свої виплати. Та зрештою відкрити рахунок у цьому або іншому банку та повідомити про це Пенсійний фонд.

У Пенсійному фонді пояснили, що, починаючи з лютого, відділення Ощадбанку не будуть перераховувати гроші на надавачів комунальних послуг, як це було раніше.

Пенсіонери можуть й далі, за бажанням, отримувати субсидію через відділення Укрпошти у день виплати пенсії.

Українці непенсійного віку повинні визначитися, як хочуть отримувати субсидії:

  • або відкрити рахунок у банківській установі, і ці гроші будуть надходити туди;
  • або продовжувати отримувати житлові субсидії у відділеннях Укрпошти.

Доставляння таких грошей додому, як було раніше, скасовується. Це не стосується лише тих пенсіонерів, яким виплати будуть доставляти додому разом із пенсіями.

Джерело: ProГроші

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень