Право на субсидію: хто його матиме у 2023 році

Цього року допомога на оплату комірного складає близько 1800 гривень на місяць

Міністерство соціальної політики проводить оцінку та визначає, хто саме має право на отримання допомоги від держави на оплату житлово-комунальних послуг. Передусім це залежить від розміру обов’язкового платежу за комунальні послуги. І якщо цей відсоток більший, ніж вартість комунальних послуг, то субсидію призначають. 

Обов’язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім’ї за встановленою формулою. Він залежить лише від доходів сім’ї. Для його визначення використовують таку формулу:

  • обчислюється середньомісячний сукупний дохід домогосподарства;
  • середньомісячний сукупний дохід поділяється на кількість членів домогосподарства, і визначається середньомісячний дохід на одну особу;
  • дохід на одну особу ділиться на розмір прожиткового мінімуму на одну особу з розрахунку на місяць, встановлений на 1 січня року, з якого призначається субсидія (зараз — 2589 грн);
  • отриманий результат поділяється на 2, а потім множиться на 15 %, і таким чином визначається відсоток середньомісячного сукупного доходу.

Джерело: На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень