З третього разу у Рівному затвердили порядок розміщення вивісок

Відбувалося це у запеклій дискусії

Хоча до розробки порядку розміщення вивісок залучали громадських активістів та виробників вивісок, але і під час третього винесення питання на розгляд міськвиконкому все одно були незадоволені.

Приміром, начальник обласної Державної архітектурно-будівельної інспекції Ігор Мічуда обурювався, що до обговорення не долучили міське управління житлово-комунального господарства, яке стежитиме за вивісками, і що не запитали його думки про цей документ.

Розробник вивісок Анатолій Штинько запевняв, що вимоги порядку можна буде оскаржити у  суді, оскільки, що таке вивіска - пояснюють по-різному два закони. І скаржився, що внесені зміни до порядку не були оприлюднені на сайті міськради, щоб з ними можна було ознайомитися.

Анатолій Штинько

Міський голова Рівного Володимир Хомко пообіцяв, що голосуватиме за запропонований порядок. Хоча, визнавав, що ним усім не догодиш:

Є два інтереси. Одні хочуть робити так, щоб було чим привабити до себе, зробити, щоб зайшли. А інші хочуть, щоб це було ординарно, щоб це було однаково, відповідало якимось вимогам. А власник магазину не хоче, щоб його магазин був такий, як всі. Тому ясно, що це - конфлікт інтересів.

Найпереконливіше з цього приводу висловився архітектор Дмитро Котляров:

Це двоступеневий хід наведення порядку. Дуже багато з того, про що ми зараз думаємо, що це є вивіска – насправді є прихованою рекламою, яка не дає кошти. Для того, щоб навести порядок у цьому питанні, треба визначитися спочатку з вивісками. Тоді визначити, що все, що не є вивісками, є рекламою.

Дмитро Котляров

За словами Котлярова, запропонований порядок - неідеальний, але він найлояльніший і найпростіший в Україні. Цей документ не передбачає ніяких погоджень, затверджень вигляду вивісок. Але, за все, що не є вивіскою, згідно із цим порядком, доведеться платити, як за рекламу.

Міський голова запевнив, що

жодних штрафів за вивіски не буде, і якщо у порядку їх розміщення будуть якісь ляпи, то до нього внесуть зміни.

Тож члени міськвиконкому за документ проголосували. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень