З якого віку слід звертатися на «ви» до незнайомців: Авраменко здивував відповіддю

Цікавий факт від мовознавця

Відомий вчитель та мовознавець Олександр Авраменко у своєму експрес-уроці з української мови розповів, з якого віку слід звертатися на «ви» до незнайомої людини, а також пояснив, коли займенник «ви» слід писати з великої літери.

«Спеціалісти з етикету спілкування радять звертатися на «ви» до чужих дітей з 14-16 років.

 

Скажете, що зарано? Ну, це вже вам вирішувати», - сказав Авраменко в ефірі «Сніданку з 1+1».

Мовознавець зауважив, що з великої літери «ви» пишеться лише за шанобливого звертання до однієї особи. І не будь-де, а лише в ділових документах та листах, а також у вітальних листівках чи запрошеннях.

Помилковим є написання «ви» з великої літери, коли ви звертаєтеся до двох або більше осіб.

 

Насамкінець лише додам, що дбаючи про чистоту своєї мови ви поважаєте не тільки себе, а й своїх співрозмовників, - підкреслив відомий вчитель України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень