З яких видів грибів не можна варити супи і бульйони (ФОТО)

Любителям тихого полювання

Фото із сайту Pexels
Фото із сайту Pexels

Чимало людей чекають вологої погоди, аби поїхати у ліс та назбирати запашних грибів.

Однак не всі розбираються, які гриби можна їсти, а які ні. А вже з яких грибів не варто варити супи - відомо одиницям. Бо, як з'ясувалося, не всі їстівні гриби підходять для супу і бульйонів.

Які пластинчасті гриби не можна кидати в суп

В кожному грибі є токсини, навіть у їстівних. І всі вони мають властивість розчиняти отруту у воді, яка відіграє дуже важливу роль в процесі травлення людини. При варінні будь-якого гриба отрути, що містяться в ньому залишаються всередині його, або ж «виділяються» в відвар.

Більшість лісових грибів при варінні «віддають» свою отруту в бульйон, а тому варити суп з таких грибів не можна. Дослідники зауважують, що практично всі види пластинчастих грибів (рижики, лисички, сироїжки та інші) є невідповідними для приготування супів. Відвар з таких грибів слід зливати, адже він небезпечний для здоров'я.

Фото із сайту Pixels
Фото із сайту Pixels

Які весняні та перезрілі гриби непридатні для приготування супів

Експерти відзначають, що не можна варити супи з весняних і перестиглих грибів. Крім того, що вони виділяють в воду свою отруту, перестиглі гриби також містять в собі протухлий білок, який погано перетравлюється, а тому може сильно нашкодити людському організму.

При попаданні в організм людини такий білок може викликати розвиток гострої алергічно-гастритної реакції. Ще перезрілі гриби можуть виявитися пліснявими. Під час приготування супу з таких грибів у бульйон потрапляють токсичні речовини.

Фото із сайту Pеxels
Фото із сайту Pеxels

Гриби, що ростуть уздовж доріг, небезпечні для здоров'я при приготуванні супів

Багато людей знаходять гриби прямо у себе на ділянці, неподалік доріг. Однак, використовувати подібні гриби для приготування будь-яких страв, у тому числі супу, заборонено. Гриби, що ростуть біля доріг, накопичують в собі величезну кількість важких металів і отрутохімікатів (з токсичних опадів, з викидів з різних промислових об'єктів, з вихлопних газів транспортних засобів).

При варінні грибів, що ростуть біля доріг, в бульйон виділяються токсичні речовини та дози радіоактивного випромінювання, які згубно впливають на здоров’я людини.

Джерело: ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень