З плямами та залишками тютюну в кишенях: Для ЗСУ поставили комплекти ношеної форми

Ще на початку війни

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Минулого року Міністерство оборони України закупило Збройним Силам форму, яка мала сумнівні плями органічного походження і бруд. Про це повідомила голова Держаудитслужби Алла Басалаєва.

Іноземний постачальник до кінця березня 2022 року мав поставити для потреб ЗСУ армійські костюми – куртки, сорочки та штани в кількості 100 000 шт. За це перерахували 9,3 млн євро. Приходить форма. Комплект складається з куртки та штанів. Сорочка не включена.

 

Виявляється, що форма зношена, була у використанні. В кишенях було виявлено залишки тютюну, використані серветки, мілкий бруд. Оглядом окремих виробів були виявлені плями, затерті ділянки, – розповіла Алла Басалаєва.

Крім того, бували випадки, коли товари для військових, попри домовленості, не постачали взагалі, на чому Україна втратила мільйони.

52 суб’єкти господарювання не виконали зобов’язань за державними контрактами. Сума дебіторської заборгованості сягає 67,7 мільярда гривень. Випадки є різні: товар поставлений не в повному обсязі, невчасно та інше.

 

Наприклад, приходить спецекспортер з поставкою пострілів. Каже, що в травні поставить. В травні він приходить до Міноборони й просить перенести поставку на серпень. Міноборони погодилось і підписало додаткову угоду. А в серпні приходить і каже, що нічого не поставить, тому що у квітні згорів завод нерезидента, де ми купуємо ті постріли.

 

Шановний, в травні, коли ти приходив до Міноборони, ти не знав, що завод згорів у квітні? Оплату в доларах вони повернули, але на курсі ми втратили мільйони, – зауважила Алла Басалаєва.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень