Міноборони України запровадить уніфіковану форму для жінок-військових (ФОТО)

Там вирішили, що чоловічі розміри й фасони одягу не відповідають жіночим

Жінки в українській армії отримають уніфіковану військову форму. Її розробкою наразі займаються волонтери. Про це повідомляє BBC News Україна із посиланням на Міноборони.

У відомстві зазначають, що є дві ініціативні групи: перша – група волонтерів за підтримки офісу президента в рамках проєкту першої леді «Безбар'єрність», друга – на чолі з депутаткою Київради Іриною Никорак – Arm Women Now. Міноборони зустрілося з обома групами і зараз вони працюють спільно

Волонтерів попросили проаналізувати світовий досвід щодо жіночої форми в інших арміях та звернути увагу на типи фігур, аби на перших етапах індивідуально підбирати одяг жінкам.

Приклад військової форми для жінок. До речі, у ЗСУ служать понад 50 тис. жінок і всі вони зараз носять чоловічу форму
Приклад військової форми для жінок. До речі, у ЗСУ служать понад 50 тис. жінок і всі вони зараз носять чоловічу форму

Авторка проєкту Arm Women Now депутатка Ірина Никорак розповідає, що першу партію штанів, кітелів і тактичної білизни вже цього тижня передадуть захисницям на безоплатній основі, щоб протестувати та переконатися, що форма функціональна й зручна.

За словами депутатки, ідея виробництва жіночої військової форми з'явилася після численних запитів від жінок, які зараз воюють на передовій. Чоловічі розміри й фасони одягу просто не відповідають жіночим, пояснює Никорак.

Наприклад, штани можуть добре сидіти у стегнах, але будуть завеликі у талії, а в кітелів – задовгі рукави і плече спускається майже до ліктя.

Ірина Никорак показує, як чоловічі штани зазвичай сидять на жіночій фігурі (ліворуч), і демонструє нову форму за жіночими лекалами. Скрін із bbc.com
Ірина Никорак показує, як чоловічі штани зазвичай сидять на жіночій фігурі (ліворуч), і демонструє нову форму за жіночими лекалами. Скрін із bbc.com

Жінкам доводиться перешивати форму або пристосувати її булавками й тактичним ременем у польових умовах. Це незручно та нефункціонально, зауважує авторка проєкту.

Нагадаємо, що з 1 жовтня жінки деяких професій мають стати на військовий облік. Перелік включає 7 професій та 14 спеціальностей.

Джерело: ГЛАВКОМ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень